Ubisoft heeft middels een persbericht bekend gemaakt dat het zich in de toekomst meer en meer zal toeleggen op het ontwikkelen en uitgeven van verschillende sportgames. Deze games zullen allereerst enkel voor consoles ontwikkeld worden, waaronder de Xbox en next-gen consoles. Waarschijnlijk wil Ubisoft hiermee de aanval gaan op de alleenheerschappij van Electronic Arts in dit segment van de gamesmarkt.

Men hoeft echter niet van nul af aan te beginnen met het opbouwen van sportreeksen, want de Franse uitgever heeft de technologie en code van Microsoft's sporttitels over weten te kopen. Hieronder de hockeygame NHL Rivals, de American Footballgame NFL Fever, de basketballgame NBA Inside Drive en de baseballtitel MLB Inside Pitch. Of men met deze laatste wat zal doen is onduidelijk, daar Take 2 het alleenrecht onder de third party publishers heeft voor het maken van baseballtitels.

De eerste sportitel die Ubisoft aankondigt, is vreemd genoeg niet van één van de sporten die men van Microsoft over gekocht heeft. Ubisoft maakt namelijk bekend golfer Vijay Singh gestrikt te hebben voor een golfreeks met zijn naam in de titel. Vijay Singh wist vorig jaar Tiger Woods van de troon af te stoten als beste golfer en wie weet dat de Vijay Singh golfgame dit ook met de Tiger Woods golfgame zal gaan doen.Het lijkt erop dat we binnenkort drie grote spelers op het gebied van sportgames kennen, namelijk Electronic Arts, Take 2 en Ubisoft. Daarnaast heeft ook Sony nog steeds haar eigen sportreeks lopen. We zijn benieuwd wie uiteindelijk de beste games in huis zal hebben.