Ubisoft neemt breken van Assassin's Creed-embargo erg serieus

Ubisoft neemt breken van Assassin's Creed-embargo erg serieus

In navolging van de onthulling dat een bekende YouTuber informatie over Assassin's Creed heeft gelekt terwijl hij onder embargo stond, laat Ubisoft nu weten dit soort zaken erg serieus te nemen.

YouTuber Dan Allen bleek eerder deze week de insider 'The Real Insider' te zijn, die onlangs details over de nieuwe Assassin's Creed-games uitlekte. Dat betekent dat de persoon in kwestie als Dan Allen onder embargo informatie over de games kreeg van Ubisoft en dat hij dit vervolgens voor de toegestane datum naar buiten lekte onder zijn Twitter-pseunoniem The Real Insider.

"We leveren regelmatig toegang tot en informatie over onze games aan onze vertrouwde partners die onder NDA staan", zo meldt Ubisoft in een statement aan Eurogamer. "Wanneer dat vertrouwen wordt geschaad, of informatie door een persoon wordt uitgelekt, is dat niet alleen schadelijk en demoraliserend voor onze teams, maar het schaadt ook de spannende onthulling voor onze spelers. We doen geen uitspraken over individuele zaken, maar we nemen dit erg serieus en zullen actie ondernemen."

The Real Insider onthulde per ongeluk zelf zijn echte identiteit. Toen een twitteraar een vraag stelde aan The Real Insider, beantwoordde Dan Allen die vraag. Hij vergat dus van account te wisselen voordat hij de tweet uitstuurde. Vervolgens gingen diverse mensen graven in de tijdlijn van zowel Allen als The Real Insider, en vond men gelijkenissen over de games die Allen coverde en de informatie die The Real Insider uitlekte. Allen heeft zich inmiddels verontschuldigd via een YouTube-video en beide Twitter-accounts verwijderd.

Assassin's Creed Mirage

Assassin's Creed Mirage kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik vraag me altijd af hoeveel schade er tegenover de positieve dingen van lekken staat. Volgens mij heeft deze lek best wel positieve hype gecreeerd namelijk. Bijvoorbeeld eindelijk japanse setting waar velen op wachten. Of terug naar de roots met mirage.

0
test

@MissMeNL Lekken is een onderdeel van een marketing strategie, neem nou heel het COVID beleid van afgelopen twee jaar. Toevallig lekte het al na de pers voor de conferentie. Hier niet anders, mensen voorbereiden, laten proeven en kijken hoe ze reageren. Als het positief is ga je hierop verder, negatief verdedig je gewoon dat het nog niet definitief is. Hoe dan ook win-win strategie.

0
test

@racerozzy inderdaad daarom vraag ik mij dit altijd af. Hetzelfde met de gta6 hack. Het was misschien een pre alpha build maar toch creeerde dat weer hype.

0
test

@MissMeNL behalve eventuele spoilers voor de gamers zijn er eigenlijk geen nadelen te bedenken. Negatieve aandacht is ook aandacht, en aandacht is altijd goed.

0

@MissMeNL Tsja wikileaks en Snowden lekten ook maar daar kwam wel maatschappelijk belangrijke informatie uit naar boven over machtsmisbruik en geschonden privacy en burgerrechten.

0
test

*Hij vergat dus van account te wisselen voordat hij de tweet uitstuurde.* tja met alle respect, heb de 1e 20 sec van zijn excuus filmpje zitten kijken maar echt jofel kwam hij niet over, zo suf als een garnaal, alsof tie aan goedkope drugs zit.

0
test

@DarkraverX zijn duurdere drugs beter dan?

0
test

@-JK- Zeker. Ik heb liever een goede lijn coke dan die goedkope kut pep.

0

@DarkraverX In dat geval is hij ontoerekingsvatbaar en valt hem dus weinig te verwijten aan het lekken hahaha

0
test

@lightyears Denk dat tie nog beter gepakt kan worden dan voor de hack dan voor de dope :D

0

Aanbevolen voor jou