Ubisoft: 'neemt Beyond Good and Evil 2 heel serieus' | Gamer.nl

Ubisoft: 'neemt Beyond Good and Evil 2 heel serieus' | Gamer.nl

Ubisoft neemt de ontwikkeling van Beyond Good and Evil 2 "heel serieus", aldus de bedenker van de franchise, Michel Ancel.

Volgens Ancel is zijn team al sinds het afronden van Rayman Legends bezig met de ontwikkeling van het vervolg op de culthit. De game moet echter nog wel doorontwikkeld worden voordat hij volledig onthuld kan worden.

Ancel meldt in het interview met Kotaku ook dat de grootste reden dat een vervolg zo lang op zich heeft laten wachten, de technologische beperkingen waren. "We hadden grote vragen, de vragen waren zo groot dat je het antwoord niet kon weten omdat de engines alle dimensies en snelheid niet aankonden. Oke, als geen physics engine het aankan, hoe kunnen we de game dan maken?"

Ancel werkt al geruime tijd aan systemen die Beyond Good and Evil 2 mogelijk maken. De focus komt op het reizen van planeet naar planeet te liggen. Dat had al in de eerste Beyond Good and Evil moeten zitten, maar dat kon technologisch gezien niet.

"Het is moeilijk om uit te leggen hoe technisch het is om een game te maken", vervolgt Ancel. "Het draait niet alleen meer om polygonen, het draait om miljoenen AI's met een apart gedrag, systemen, grote ruimteschepen die op grote planeten neerstorten."

Naast Beyond Good and Evil 2 werkt Ancel nog altijd met zijn eigen studio aan Wild, een open wereldgame waarin spelers controle kunnen krijgen over allerlei dieren.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou