Nieuws
Ubisoft

Ubisoft Montreal-kantoor ontruimd, gijzeling blijkt vals alarm

Het gaat om een mogelijke 'swatting'-actie

Geschreven door Michel Musters op
Het kantoorgebouw van Ubisoft Montreal werd gisteravond ontruimd nadat er sprake was van een mogelijke gijzeling. Dit bleek uiteindelijk niet het geval te zijn.

De politie kwam in actie nadat iemand vanuit het gebouw zelf het noodnummer had gebeld en claimde dat er een gijzeling plaatsvond. Uiteindelijk bleek er geen dreigende situatie te zijn, maar de politie besloot het gebouw nog wel te evacueren.Het gebied rondom het kantoor was door de politie afgezet.

Op beelden die vanuit een helikopter werden geschoten, was tijdens de situatie te zien dat werknemers van de in Montreal, Canada gesitueerde ontwikkelaar op het dak van het gebouw stonden. Diverse werknemers plaatsten op social media de melding dat ze veilig waren.

Het zou om een 'swatting'-incident kunnen gaan. Dat houdt in dat iemand anoniem een misdaad meldt op een locatie, terwijl er geen misdaad gaande is. Mensen die dit doen, kunnen boetes of andere straffen opgelegd krijgen. De politie zoekt nog uit wie verantwoordelijk was voor het belletje.

Ubisoft Montreal heeft onlangs Assassin's Creed Valhalla uitgebracht. Andere games die de studio heeft ontwikkeld, zijn onder andere Assassin's Creed Origins, Far Cry New Dawn en Prince of Persia: The Sands of Time

Dit artikel delen:

Lees meer

Call of Duty: Warzone loopt nu op 120 fps op Xbox Series X Hoogtepunten: Next-gen consoles en games
0

Reacties op: Ubisoft Montreal-kantoor ontruimd, gijzeling blijkt vals alarm

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.