We hopen dat [Michael Jackson: The Experience] een van de grotere games van deze kerst wordt. Het is een uniek spel in zijn genre, die fans de mogelijkheid geeft in de schoenen van Michael Jackson te staan. We hebben het gevoel dat deze titel zeker een miljoen keer gaat verkopen."

Cooper zegt over de deal: "We werden een lange tijd geleden benaderd door Michael Jackson zelf om dit spel te ontwikkelen, aangezien hij zeer tevreden was over wat Ubisoft in het verleden had afgeleverd. We zijn zo blij met deze mogelijkheid en dat we onderdeel kunnen zijn van zijn nalatenschap. Het is een echte eer dat [Michael] vond dat Ubisoft een kwaliteitstitel kon ontwikkelen die zijn talent naar een game zou brengen waar heel veel mensen plezier aan kunnen hebben.

RItmegame

Michael Jackson: The Experience is een ritmegame en komt deze kerst uit op de Xbox 360, PlayStation 3, Nintendo Wii, PSP en DS . De game bevat vele hits van Michael Jackson, waaronder 'Thriller' en 'Billy Jean'. De Xbox 360- en PlayStation 3-versie van het spel krijgen ondersteuning voor respectievelijk Kinect en Move, de bewegingsgevoelige besturingen van Microsoft en Sony.