Altair, de sneaky moordenaar uit Assassin's Creed zal zijn dodelijke kunsten niet alleen in de aankomende game gaan vertonen. Ubisoft, de Franse ontwikkelaar van onder andere Prince of Persia en Tom Clancy's Splinter Cell, gaat een digitale filmstudio openen in Montreal. De eerste productie die gemaakt zal worden zal een acht minuten durende film worden die gebaseerd zal zijn op Assassin's Creed, met Altair in de hoofdrol.

“We denken na over de mogelijkheid om langere films en televisieproducties te gaan maken,” vertelt Mary Beth Hensen, een woordvoerster van Ubisoft. “We gaan aan de slag met de bestaande creativiteit van onze game ontwikkelaars en voegen daar een behoorlijk aantal traditionele cinematografische aspecten aan toe.”

De nieuwe studio zal gaan proberen om het maken van films en het ontwikkelen van games in elkaar te laten overgaan, aangezien de digitale computeranimatie steeds realistischer wordt. Het uiteindelijke doel is om interactieve films te maken waarbij de kijkers beslissen wat er gaat gebeuren in plaats van een linear plot in zich op hoeven te nemen.

“We willen graag dat onze wereld gerespecteerd wordt,” zegt Emmanuel Carré, een andere woordvoerder. “Het gebeurt veel te vaak dat films gebaseerd op videogames de personages niet respecteren. De producenten willen de films graag zo mainstream mogelijk houden, maar als de fans er niks aan vinden, zal de film geen succes worden. Met onze nieuwe studio zorgen we ervoor dat de mensen die de games ontwikkelen nauw samenwerken met de filmmakers.”

Volgens Carré zal Ubisoft's korte film niet in de bioscopen verschijnen, maar zal waarschijnlijk later dit jaar gaan circuleren via het internet, iPod en consolefeatures als Microsoft Xbox Live.

“Doordat er gebruik wordt gemaakt van niet traditionele vormen van distributie kunnen kijkers de films manipuleren en aanpassen om zodoende hun eigen persoonlijkheid in het verhaal kunnen leggen,” vertelt hij verder. “De gamers hebben jaren gewacht op dit soort films en nu kunnen we ze eindelijk maken met de de helden die ze willen zien.”

Overigens gaat het nog wel even duren voordat de game van Assassin's Creed uit gaat komen. Deze staat namelijk in Europa gepland voor 29 september en zal verschijnen op de PlayStation 3, de Xbox 360 en de PC.