Ubisoft laat fans muziek creëren voor Watch Dogs: Legion

Ubisoft laat fans muziek creëren voor Watch Dogs: Legion

Ubisoft werkt wederom samen met HitRecord om fans content te laten creëren voor een van hun games. Ditmaal gaat het om muziek voor Watch Dogs: Legion.

Eerder werkte Ubisoft al samen met het bedrijf van acteur Joseph Gordon-Levitt om assets voor het aankomende Beyond Good & Evil 2 te creëren. Deze vorm van crowdsourcing wordt nu wederom ingezet voor de soundtrack van Watch Dogs: Legion.

Er moeten in totaal tien nummers gemaakt wordt die op de radiostations in de game verschijnen naast de andere gelicenseerde muziek. Mensen mogen muziek maken in de genres rock, hip hop, electronic, metal en punk. Nummers die op wat voor manier dan ook gerelateerd zijn aan Londen - de setting van de game - hebben Ubisofts voorkeur.

HitRecords gaat op een onconventionele manier te werk: producten, waaronder dus muzieknummers, worden door meerdere mensen in elkaar gezet. Eén persoon doet bijvoorbeeld de zang, terwijl een ander de drums doet. HitRecord betaalt 2000 dollar per nummer, dat vervolgens verdeeld moet worden over de verschillende mensen. Meer details zijn op de website van HitRecord te lezen.

De aankondiging van de samenwerking met HitRecord is controversieel. Verschillende ontwikkelaars, waaronder Mike Bithell, zien dit als het uitbuiten van fans. Als reactie op de negatieve feedback heeft Ubisoft een statement naar buiten gebracht, die hieronder te lezen is.

Watch Dogs: Legion komt op 6 maart 2020 uit voor pc, PlayStation 4, Xbox One en Google Stadia.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

F* Ubisoft en hun content creation door fans. Waarom lees je niets hier over alle user generated content die ze nu aan het bannen zijn voor Assassin's Creed Odyssey ?? Omdat je er te makkelijk XP mee kan verdienen en zo de grind kan skippen ... Wat natuurlijk niet kan als je als UBI zelf XP boosters verkoopt in de AC storefront. Ik heb het helemaal gehad met dit soort bedrijven, Ubi, EA, bethesda , van mij mogen ze allemaal failliet gaan.

0
test

@casualkiller Zo'n exploit is een vorm van cheaten en dus vind ik in dit geval dat Ubi het recht heeft of het te patchen. Mijn mening staat los van het feit dat je een exp boosterpack kan kopen of niet. Exploit is exploit.

0

@MelvinChowder Het is geen exploit. het is hun eigen editor, en als je te snel xp verdien volgens ubisaft wordt je quest gebanned.

0

Je stelt het iets te simplistisch, als ik het zo lees was die creator mode ook nog in beta. Als je voor een hele simpele quest een bak met xp krijgt is dat ook een beetje vreemd, dat is namelijk waar het over gaat. @casualkiller

0

Op zich wel een leuke manier om als muzikant te laten zien/horen wat je kan.

0

Aanbevolen voor jou