Ubisoft koopt Trackmania-ontwikkelaar Nadeo | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"De aankoop van Nadeo is een belangrijke stap in onze uitbreiding van de online-gamesector", aldus Yves Guillemot, CEO van Ubisoft. "Met de aankoop van Nadeo wordt Ubisoft verreikt met een team van experts, één van de beste online-technologieën en, als vlaggenschip, ook nog een multiplayerspel dat een een ongeëvenaarde reputatie met een loyale en toegewijde community geniet."

"We zijn enthousiast over het idee om Trackmania aan een wijder publiek te introduceren en de expertise van Nadeo's team met onze ontwikkelaars te delen", vertelt Guillemot.

Nadeo

Nadeo werd opgericht in 2000 en is de ontwikkelaar achter de Trackmania-serie. Trackmania telt momenteel meer dan tien miljoen geregistreerde gebruikers, waarvan er elke maand 700.000 unieke gebruikers online spelen. Deze spelers hebben sinds 2008 al meer dan vijftien miljoen racetracks gemaakt en met elkaar gedeeld. Een nieuwe deel in de reeks, Trackmania 2, werd enkele weken geleden tijdens het Games Festival in Parijs aangekondigd.
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou