Ubisoft koopt eigen aandelen om aanval van Vivendi te weren | Gamer.nl

Ubisoft koopt eigen aandelen om aanval van Vivendi te weren | Gamer.nl

Ubisoft koopt voor vier miljoen euro aan eigen aandelen om te voorkomen dat het bedrijf overgenomen wordt door Vivendi.

Vinvendi heeft op dit moment 27% van alle aandelen van Ubisoft. Volgens Franse wetgeving is het zo dat wanneer een bedrijf of persoon 30% of meer van de aandelen van een bedrijf bezit, dat deze dan een aanbod moet doen om het bedrijf over te nemen, waar Ubisoft dan niets over te zeggen heeft.

Om deze agre ieve overname van Vivendi te voorkomen heeft de A a in's Creed-uitgever ervoor gekozen om voor vier miljoen euro aandelen te kopen van het bedrijf, wat neerkomt op 10%. Hiermee is de overname niet voorkomen, maar in ieder geval wel vertraagd. Deze terugkoop zorgt ervoor dat dit aandeel niet meer in omloop is en dus niet door bedrijven als Vivendi en andere geïntere eerden gekocht kan worden. Deze investering van het Franse bedrijf begint per direct en zou afgerond moeten zijn op 29 december.

Vivendi heeft de laatste paar jaren beetje bij beetje aandelen bemachtigd van Ubisoft, hoogstwaarschijnlijk met de intentie het bedrijf over te kopen. Hetzelfde bedrijf geeft echter aan dat het nog niet zeker weet een bod te doen op het bedrijf, of gewoon de aandelen weer te verkopen. Vivendi heeft al eerder een familiebedrijf van Yves Guillemot op deze manier overgenomen, namelijk Gameloft.

Yves Guillemot, de CEO van Ubisoft, vertelde Gameindustry in augustus:
"We leven in een gevaarlijke wereld. Er zijn veel uitdagingen en alleen de beste zullen overblijven. We worden aangevallen en proberen ons hier tegen te weren. We denken dat we wel opgewa en zijn voor deze problemen."

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou