Uitgever en ontwikkelaar Ubisoft komt met een indrukwekkend aantal van zeven games voor de launch van de Wii. We kenden natuurlijk al het maffe spel Rayman Raving Rabbids, die voorlopig exclusief voor de Wii wordt ontwikkeld en Red Steel, de eerste shooter die we voor het platform hebben gezien. Al mooie launchgames voor een third party ontwikkelaar zou je zeggen, maar Ubisoft heeft er nog vijf in petto.

Het meest opvallende van de zeven, is ongetwijfeld Far Cry. De shooter is al uitgekomen voor de PC, Xbox en Xbox 360 en speelt zich altijd af op prachtige tropische eilanden. Ook zullen vliegtuigjes spel Blazing Angels: Squadrons of WWII en racegames GT Pro Series en Monster 4x4 World Circuit launchgames zijn. De laatste titel van het rijtje een is een spel gebaseerd op de animatiefilm Open Season.

Een indrukwekkende line-up voor een third-party ontwikkelaar als Ubisoft. Laurent Detoc, president van Ubisoft Noord-Amerika, zegt dat Ubisoft al vanaf het begin in Nintendo’s Wii gelooft en dat ze er daarom ook de meeste profijt van kunnen krijgen:

“Media and analysts agree that Ubisoft has the greatest potential for reward with the new console’s launch because we believed in it from the beginning. With an impressive lineup of launch games that offer something for everyone, we are in a unique position to benefit from the Wii’s success in appealing to both new and hardcore gamers.”

Met dank aan DS-Lite voor het melden van dit nieuws.