Ubisoft heeft vandaag aangekondigd aan Tom Clancy's EndWar bezig te zijn, een strategische game tijdens de Derde Wereldoorlog die ontwikkeld wordt voor de next-gen consoles (en daarmee wordt waarschijnlijk niet de Wii bedoeld). Volgens Ubisoft wordt EndWar het "eerste honderd procent next-generation Tom Clancy merk." De mysterieuze Ubisoft-website waar we eerder melding van maakten is van dit spel.

Over de gameplay is nog niet heel veel bekend. Het volgende zinnetje uit het persbericht klinkt in ieder geval veelbelovend: "EndWar zal gamers in staat stellen om hun legers te leiden tegen honderden anderen online in echte locaties in de wereld op de gigantische slagvelden van de Derde Wereldoorlog." Is EndWar een soort grootse strategische online game of wat anders? In ieder geval pusht EndWar volgens het marketingpraatje "de standaarden van de technologie vooruit en laat het kunstmatige intelligentie, graphics, physics en animaties zien die niet mogelijk waren toen de next-generation consoles er nog niet waren. EndWar is van de grond af opgebouwd als een revolutionaire oorlogsstrategiegame, alleen voor de next-gen consoles."

EndWar verschijnt in het fiscale jaar 2007/2008, dat is tussen eind 2007 en lente 2008. De game komt in ieder geval uit op de PlayStation 3 en de Xbox 360. Aan het hoofd van de ontwikkeling staat Michael de Plater, die ook al de grote man was achter de Total War-reeks. Strategische ervaring genoeg dus. Meer informatie en screenshots van Tom Clancy's EndWar verschijnen in het nieuwe nummer van Electronic Gaming Monthly, welke vanaf 8 mei verkrijgbaar is.

Update: de eerder genoemde mysterieuze site, die hier te bezoeken is, biedt meer informatie over het verhaal van de game. Wanneer je het password s9p1z6 intypt wanneer de site opent, krijg je een stem te horen die het verhaal achter de game uit de doeken doet. Met dank aan RaMa voor de update.