Ubisoft heeft van LucasArts de rechten gekregen om een Star Wars-game te ontwikkelen voor Playstation Portable en Nintendo DS. De game getiteld Star Wars: Lethal Alliance zal een actie-adventure die zich situeert tussen Episode III: Revenge of the Sith en Episode IV: A New Hope, oftewel tussen de allereerste en de allernieuwste Star Wars-film.

De hoofdrol in het spel is weggelegd voor Rianna Saren, een acrobatische Twi’lek, en haar droid Zeeo. Het spel zal draaien om het goed combineren van de verschillende unieke eigenschapepn van de personages. Rianna heeft veel vuurkracht en acrobatische moves, Zeeo kan in verdedigend opzicht goed werk leveren.

Het spel brengt je langs verschillende bekende locaties, zoals de Death Star, Tatoonie, maar ook locaties die we nog nooit eerder in een Star Wars-game of film zagen, waaronder Despayre, Danuta en Alderaan. De Nintendo DS-versie van het spel wordt ontwikkeld door Ubisoft Casablanca, terwijl de PSP-versie voor Ubisoft Montreal in elkaar gezet wordt. Het zal voor het eerst zijn dat een Star Wars-game exclusief voor handhelds wordt gemaakt.

* Ubisoft heeft inmiddels de eerste drie screenshots van de PSP-versie vrijgegeven: