Ubisoft klaagt Rainbow Six Siege-cheatmaker aan

Ubisoft klaagt Rainbow Six Siege-cheatmaker aan

Ubisoft klaagt het bedrijf MizuSoft en de eigenaar van de website aan omdat er programma’s verkocht worden die spelers helpen vals te spelen in Rainbow Six Siege.

Het bedrijf wordt geleid door de Nederlandse tiener J.V.L, zoals hij genoemd wordt in de rechtszaak, de volledige rechtszaak is door Polygon online gezet op Scribd. Ubisoft stelt dat MizuSoft programma’s creëert en verkoopt die spelers helpen vals te spelen in Rainbow Six Siege.

De rechtszaak is gebaseerd op de notie dat MizuSoft het auteursrecht van Ubisoft en Rainbow Six Siege geschonden heeft en dat ze handelen in apparaten en programma’s die bepaalde functies in de game omzeilen. Verder stelt Ubisoft dat MizuSoft spelers aanmoedigt om de regels van de game te verbreken.

Op de website van MizuSoft, die nu niet meer beschikbaar is, beschreef het bedrijf zichzelf als ‘de leidende cheat-leverancier die gefocust is op het leveren van krachtige maar gebruikersvriendelijke programma’s.’ Verder wordt er gezegd dat ze nog nooit gedetecteerd zijn en dat ze er alles aan doen om te zorgen dat de cheat niet ontdekt wordt. Wanneer een gebruiker nu naar de website wil gaan staat er alleen maar de site vanaf 24 oktober is stopgezet.

Media has no description

Het programma waarvoor MizuSoft wordt aangeklaagd is tevens het enige wat verkocht werd: “Budget Edition Rainbow Six Siege Cheat”. Spelers konden een abonnement kopen voor 13 dollar per dag of 77 dollar per maand. Ook zijn moeder wordt aangeklaagd. Het geld dat werd verdiend met de verkoop van het programma werd door haar website gesluisd en Ubisoft stelt dat zij verantwoordelijk is voor het verzamelen en verwerken van het geld.

Ubisoft vraagt dat de beschuldigde 25.000 dollar per speler betaalt die gebruik heeft gemaakt van het programma. Ze stellen dat het programma duizenden keren gedownload en gebruikt is en dat MizuSoft er veel geld aan verdiend heeft, terwijl het Ubisoft geld heeft gekost om reparaties uit te voeren na gebruik van de cheats.

Er is nog geen reactie van Ubisoft of MizuSoft uitgebracht.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

When you play with fire you will get burned. Maar wie koopt er nu cheats? blijkbaar genoeg mensen om er een bedrijfje voor starten.

0
test

wat? 13 dollar per dag/77 per maand? voor cheaten? dan moet je toch wel heel desperate zijn.. Denk dat de Belastingdienst ook wel even zijn kop mag laten zien, want ik durf te wedden dat ze deze inkomsten niet netjes hebben opgegeven..

0

Aanbevolen voor jou