Ubisoft klaagt minderjarige Nederlander aan voor DDoS-aanvallen

Ubisoft klaagt minderjarige Nederlander aan voor DDoS-aanvallen

Ubisoft heeft bekendgemaakt dat ze eigenaars van het portal SNG.ONE gaan aanklagen voor DDoS-aanvallen. Een van de verdachten is een minderjarige Nederlander.

De verdachten hebben volgens het Franse bedrijf georganiseerde DDoS-aanvallen op de servers van Rainbow Six Siege uitgevoerd. Bij een DDoS-aanval wordt er buitengewoon veel verkeer naar een bepaalde server gestuurd zodat deze overbelast raakt. Op deze manier kunnen tegenstanders worden gedwongen om de wedstrijd te verlaten, wat dan resulteert in een winstpartij voor de valsspelers.

Volgens Ubisoft hebben de eigenaren flink wat geld verdiend aan deze praktijken. De daders boden hun diensten aan bij Rainbow Six Siege-spelers en vroegen hiervoor een bedrag van 11 dollar. Het was ook mogelijk om eenmalig betaling van 300 dollar over te maken voor oneindig gebruik van deze valsspeeltruc. Volgens de firma zijn de daders zich duidelijk bewust van hun illegale praktijken en dat versterkt het strafbaar feit. De vijf aangeklaagden zijn afkomstig uit Nigeria, Duitsland en Nederland.

Dergelijke aanvallen werden in het verleden veel vaker uitgevoerd. Een aantal maanden geleden werd echter geconcludeerd dat de aanvallen met 93 procent waren afgenomen. Dit was het directe resultaat van een update die Ubisoft tegen dit probleem uitbracht. Blijkbaar is de preventie-update niet genoeg geweest om alle illegale praktijken tot een halt te roepen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@denver Omdat de valsspelers weten dat het een DDoS-aanval betreft en daarom rustig achterover blijven leunen, totdat de onwetende tegenstanders het opgeven.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

Script kiddies... Diep triest zo willen winnen wauw :-)

0

Aanbevolen voor jou