Ubisoft introduceert Star Trek: Bridge Crew voor vr | Gamer.nl

Ubisoft introduceert Star Trek: Bridge Crew voor vr | Gamer.nl

Ubisoft introduceert vanavond tijdens hun E3-persconferentie een Star Trek-vr titel met de naam Star Trek: Bridge Crew. Dit laat Ubisoft weten op Twitter. De virtual reality game wordt ontwikkeld door Red Storm Entertainment en geeft spelers de mogelijkheid in de huid te kruipen van bemanningsleden van het schip Aegis. 

De vr-ervaring wordt door vier spelers gespeeld. Zij kunnen kiezen uit vier verschillende rollen, namelijk kapitein, tactische officier, ingenieur of helm officier. In Bridge Crew maken spelers gebruik van de vr-controllers en moeten zij onder andere objecten scannen en torpedo’s afvuren.

“In eerste instantie denken mensen dat je alleen maar op knopjes drukt en dat is stom,” zegt David Votypka, de senior creative director van Red Storm. Volgens hem is de functie van de knoppen die spelers indrukken wat het intere ant maakt. “Je zit in een ruimteschip van de Federation en drukt met een knop een schild omhoog of vuurt torpedo’s af. Dat is een geweldige ervaring, zeker als je het in virtual reality speelt met vrienden.”

De virtual reality-ervaring bestaat uit verschillende mi ies, waarin alle spelers met elkaar moeten samenwerken. Het gaat dan niet alleen om willekeurige schietmi ies, maar ook om verhalende mi ies. “Het spel draait meer om hoe jij en jouw crew bepaalde situaties aanpakken. Er is niet een juist antwoord.”

Bridge Crew wordt deze herfst uitgegeven voor Oculus Rift, HTC Vive en PlayStation VR. Tijdens de Ubisoft-persconferentie wordt meer onthuld van Bridge Crew en zijn Star Trek-acteurs Karl Urban, Jeri Ryan en LeVar Burton te zien in een promotievideo voor de vr-game. 

De persconferentie begint vanavond om 22:00 uur Nederlandse tijd en is te volgen via de site. 

E3 2016
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou