'Ubisoft heeft meer plannen voor NFT's in games'

'Ubisoft heeft meer plannen voor NFT's in games'

Tijdens een interne bijeenkomst heeft Ubisoft-CEO Yves Guillemot laten weten dat het bedrijf niet afziet van NFT's, ondanks de controverse rondom NFT's.

Dat melden bronnen van Kotaku. Vorige week onthulde de uitgever Quartz, een programma waarmee spelers met cryptocurrency NFT's kunnen aanschaffen in games. 

De eerste

Watch on YouTube

van Quartz, waarin drie zeldzame digitale spullen voor Ghost Recon Breakpoint worden onthuld, ontving 40.000 dislikes op YouTube. Ook ontwikkelaars bij Ubisoft zouden Quartz niet zien zitten. 

In een video-Q&A liet Guillemot echter weten dat de controverse 'verwacht' was, en dat NFT's net als ontwikkelingen zoals dlc, lootboxen en microtransacties 'meer worden geaccepteerd naarmate de tijd vordert.' Ook zou Ubisoft 'meer en bredere' plannen hebben voor NFT's in games.

De CEO zou echter niet hebben uitgelegd hoe blockchaingames volgens hem nieuwe gameplaymogelijkheden opleveren.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Uiteraard wordt er niet naar de fans en naar hun eigen personeel geluisterd. Als er 1 bedrijf is dat enkel en alleen voor de winst en haar aandeelhouders werkt is het Ubisoft wel. En uiteraard legt Guillemot niet uit wat het dan precies toevoegd, het enige wat voor die geldwolf belangrijk is, is dat het geld oplevert. NFT wordt de nieuwe melkkoe van de game industrie en uiteraard springt Ubisoft daar bovenop zonder ook maar enig idee te hebben of het ook wat toevoegd voor de consument.

0

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@Messtranor Dat kan nooit lang meer duren, zelfde laken een pak.

0

@The_Stifmeister en het ergste is, hij heeft nog 300% gelijk ook want mensen kopen het gewoon in grote getallen dit soort bullshit

0
test

@MikkelR1 Helemaal waar helaas.

0
test

Ik denk dat NFTs wel degelijk iets voor de game wereld kunnen gaan betekenen, maar dan niet op de Ubisoft manier van we pleuren het er even in. NFTs gaan goed zijn voor de games die je echt digitaal gedecentralizeerd kan opzetten, dus denk aan een gedecentralizeerde magic the gathering versie digitaal, waar je in je "nft wallet" de functionaliteit hebt om de games te spelen zonder centrale server en je de NFTs daadwerkelijk bezit, in plaats van centraal ergens in een spel of op een "ubisoft" server hebt staan, dat voegt niets toe. NFTs gaan onderdeel zijn van de metaverse, amar daar moet een vrijheid bij komen kijken dat jij je NFT zelf kan meenemen, naar welk platform, naar welke "metaverse" dan ook. Dat is de open metaverse en niet de Facebook variant of course. ;) Nederlands blockchain bedrijf LTO Network is mooie stappen hiervoor aan het nemen. Hun "Ownables" of NFT2.0 idee gaat volledige gedecentralizeerd draaien en geeft mogelijkheden voor games die spelers zelf servers laten opzetten om assets mee te nemen van 1 wereld naar de andere. Denk aan Minecraft, Valheim en in de toekomst waarschijnlijk meer zoals 'Ready Player One' realiteit waar verschillende soorten "werelden" met elkaar verbonden zijn terwijl je wel je virtuele assets mee kan nemen als je gaat wereld hoppen. Wel interessant concept, maar de vernieuwingen gaan niet komen van de bestaande game studios gok ik. We zullen veel meer nieuwe ervaringen gaan zien van (tot nu toe) onbekende partijen. Een hoop zal prut zijn en een enkele keer zal er een gouden ei tussen vinden die ons langzaam weer een stapje verder helpt. Source LTO: blog.ltonetwork.com/lto-nfts-metaverse/

0
test

@N0rthstar Allemaal zaken die ook zonder NFT prima kan als de verschillende partijen het zouden willen.

0
test

@Baukereg Dan zou het niet gedecentraliseerd zijn. Je kan magic the gathering nu nog steeds spelen omdat je niemand nodig hebt om het te spelen. Elke game met een centrale server partij ben je dus van een centrale partij afhankelijk. Daarom denk ik dat er wel echt mogelijkheden voor zullen zijn. Waarschijnlijk ook mogelijkheden die wij nog helemaal niet voor kunnen stellen.

0

Aanbevolen voor jou