Ubisoft haalt Rainbow Six-esportstoernooi uit Emiraten na ophef

Ubisoft haalt Rainbow Six-esportstoernooi uit Emiraten na ophef

Ubisoft kondigt na ophef van fans aan dat de plannen voor een Rainbow Six-esportstoernooi in de Verenigde Arabische Emiraten geschrapt zijn. Een nieuwe locatie wordt later aangekondigd.

Voor 2022 staan drie verschillende toernooien gepland, Rainbow Six Siege Majors genaamd. In mei vindt het eerste toernooi in de VS plaats en in november gaat het toernooi naar een nader bekend te maken Aziatisch land. De tweede locatie schoot bij fans in het verkeerde keelgat, en Ubisoft heeft daar naar geluisterd.

Na de bekendmaking uitten fans hun frustraties op onder andere Twitter. Veel kritiek is erop gericht dat de Emiraten niet dezelfde waardes hanteren als degene die in Rainbow Six Siege worden uitgedragen. In het land worden LHBTI+’ers gezien als criminelen.

Via het officiële Twitteraccount van Rainbow Six Esports komt Ubisoft nu terug op zijn beslissing: het toernooi zal niet meer plaatsvinden in de Emiraten. In hun verklaring meldt het bedrijf dat ze het land kozen na “uitvoerige discussies [hebben gevoerd] met onze lokale teams, de regering van de Emiraten en lokale esportspartners”.

Daarbij waren alle partijen het erover eens dat “iedereen, van alle genderidentiteiten, seksuele orientaties, culturele achtergronden en andere individuele eigenschappen erbij betrokken zou worden en zou worden geaccepteerd”.

“Met dat in het achterhoofd horen we ook dat leden van de Siege-community twijfels hebben over deze keuze, en daarom hebben we besloten de Six Major in augustus 2022 naar een andere regio te verplaatsen”, vervolgt het bedrijf. Die locatie moet nog bepaald worden en zal later worden gedeeld. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Pff, e-sports en sport moet je gewoon gescheiden houden.

0

Aanbevolen voor jou