Nieuws
Rainbow Six Siege

Ubisoft haalt Rainbow Six-esportstoernooi uit Emiraten na ophef

Geschreven door Marvin Toepoel op
Ubisoft kondigt na ophef van fans aan dat de plannen voor een Rainbow Six-esportstoernooi in de Verenigde Arabische Emiraten geschrapt zijn. Een nieuwe locatie wordt later aangekondigd.

Voor 2022 staan drie verschillende toernooien gepland, Rainbow Six Siege Majors genaamd. In mei vindt het eerste toernooi in de VS plaats en in november gaat het toernooi naar een nader bekend te maken Aziatisch land. De tweede locatie schoot bij fans in het verkeerde keelgat, en Ubisoft heeft daar naar geluisterd.

Na de bekendmaking uitten fans hun frustraties op onder andere Twitter. Veel kritiek is erop gericht dat de Emiraten niet dezelfde waardes hanteren als degene die in Rainbow Six Siege worden uitgedragen. In het land worden LHBTI+’ers gezien als criminelen.

Via het officiële Twitteraccount van Rainbow Six Esports komt Ubisoft nu terug op zijn beslissing: het toernooi zal niet meer plaatsvinden in de Emiraten. In hun verklaring meldt het bedrijf dat ze het land kozen na “uitvoerige discussies [hebben gevoerd] met onze lokale teams, de regering van de Emiraten en lokale esportspartners”.

Daarbij waren alle partijen het erover eens dat “iedereen, van alle genderidentiteiten, seksuele orientaties, culturele achtergronden en andere individuele eigenschappen erbij betrokken zou worden en zou worden geaccepteerd”.

“Met dat in het achterhoofd horen we ook dat leden van de Siege-community twijfels hebben over deze keuze, en daarom hebben we besloten de Six Major in augustus 2022 naar een andere regio te verplaatsen”, vervolgt het bedrijf. Die locatie moet nog bepaald worden en zal later worden gedeeld. 

Bron: Twitter

Dit artikel delen:

Lees meer

Epic Games brengt Unreal Engine 5 Preview uit Een miljoen gelijktijdige spelers voor Destiny 2 door The Witch Queen-dlc
1

Reacties op: Ubisoft haalt Rainbow Six-esportstoernooi uit Emiraten na ophef

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    Hoofd

    • 23 februari 2022 12:37
    Pff, e-sports en sport moet je gewoon gescheiden houden.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.