Ubisoft gaat Stadia-games via eigen launcher aanbieden

Ubisoft gaat Stadia-games via eigen launcher aanbieden

Ubisoft gaat games die mensen op Google Stadia hebben gekocht toevoegen aan de Ubisoft-accounts van spelers via diens eigen Ubisoft-launcher.

Eerder dit jaar kondigde Google aan dat het streamingdienst Stadia begin 2023 stopzet. Via de dienst konden spelers games kopen en vervolgens streamen via de cloud. Google geeft mensen die games en hardware (zoals de Stadia-controller) hebben gekocht hun geld terug. Wel is het aan uitgevers en ontwikkelaars om hun Stadia-games op een andere manier aan te gaan bieden aan consumenten.

Ubisoft doet dat dus door diverse Stadia-games via diens eigen launcher aan te bieden. Het bedrijf doet dit volgens spelers die hun games terug beginnen te zien op de launcher wel stapsgewijs. De spelers in kwestie hebben wel al geld teruggekregen van Stadia, dus ontvangen de Ubisoft-games nu in feite kosteloos.

Bij release in 2019 werd Google Stadia niet goed ontvangen door zowel spelers als critici. De reputatie van de clouddienst liep later nog een deuk op doordat het bedrijf besloot alle interne game-ontwikkeling voor het platform stop te zetten en de Stadia-techniek met derde partijen te delen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Dat vind ik toch wel netjes van Ubisoft.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou