Ubisoft gaat minder licentiegames uitgeven | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Yves Guillemot, directeur van Ubisoft, meldde in een gesprek met investeerders dat de nadruk op series van de uitgever zelf komt te liggen. "Ons doel is investeringen en eigen materiaal te hergebruiken om zo onze eigen merken groter te maken en te zorgen dat ze met regelmaat en in hoge kwaliteit verschijnen. We stoppen dus niet [met het uitgeven van licentiegames], maar we gaan er in de toekomst wel minder in investeren."

Avatar

Avatar: The Game, het spel gebaseerd op de recente 3D-film van regi eur James Cameron, kwam op 4 december 2009 uit en werd wereldwijd ongeveer 2,5 miljoen keer verkocht. De game verscheen op zes verschillende systemen. Ubisoft verwachtte dat er tu en de 3,5 en 5 miljoen exemplaren van de game verkocht zouden worden.

Ubisoft gaf eerder al games uit gebaseerd op licenties als Beowolf, King Kong en Open Season. Aankomende licentiegames van de uitgever zijn onder andere Scott Pilgrim vs. The World en Stephen Spielberg's Tin Tin. Onder de eigen series van de uitgever vallen Prince of Persia, A a in's Creed en Beyond Good & Evil.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou