Yves Guillemot, directeur van Ubisoft, meldde in een gesprek met investeerders dat de nadruk op series van de uitgever zelf komt te liggen. "Ons doel is investeringen en eigen materiaal te hergebruiken om zo onze eigen merken groter te maken en te zorgen dat ze met regelmaat en in hoge kwaliteit verschijnen. We stoppen dus niet [met het uitgeven van licentiegames], maar we gaan er in de toekomst wel minder in investeren."

Avatar

Avatar: The Game, het spel gebaseerd op de recente 3D-film van regisseur James Cameron, kwam op 4 december 2009 uit en werd wereldwijd ongeveer 2,5 miljoen keer verkocht. De game verscheen op zes verschillende systemen. Ubisoft verwachtte dat er tussen de 3,5 en 5 miljoen exemplaren van de game verkocht zouden worden.

Ubisoft gaf eerder al games uit gebaseerd op licenties als Beowolf, King Kong en Open Season. Aankomende licentiegames van de uitgever zijn onder andere Scott Pilgrim vs. The World en Stephen Spielberg's Tin Tin. Onder de eigen series van de uitgever vallen Prince of Persia, Assassin's Creed en Beyond Good & Evil.