Ubisoft evalueert reviewembargo's voor games | Gamer.nl

Ubisoft evalueert reviewembargo's voor games | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

A a in's Creed: Unity, dat sinds donderdag verkrijgbaar is in Nederland, bevat een aantal bugs en een framerate die regelmatig wi elt. Daarnaast konden journalisten die de game recenseerden niet in alle gevallen de coöperatieve online gameplay testen. In de Verenigde Staten ontstond er ophef omdat journalisten hun recensie van de game pas na release van de game online mochten zetten. Daardoor kregen sommige consumenten het gevoel dat Ubisoft bepaalde elementen van de game geheim wilden houden voor het grote publiek.

Een woordvoerster van Ubisoft laat nu aan BBC weten dat het bedrijf het gebruik van reviewembargo's en de manier waarop de pers met hun games aan de slag kan, evalueert. Ze noemt games als A a in's Creed: Unity en Activision's Destiny als voorbeelden van titels waarin de online modus een belangrijk onderdeel is. "De online modus beschikbaar stellen en een volle online wereld aanbieden is e entieel om een complete ervaring aan journalisten te bieden." 

"We werken aan een manier om onze service en communicatie naar consumenten aan te pa en, zowel door de manier waarop we met journalisten werken aan te pa en en door consumenten open bèta's of vroeger toegang te geven tot sommige games. Daardoor heeft men op voorhand alle informatie die men nodig heeft."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou