Ubisoft doneert 500.000 euro om Notre-Dame op te knappen

Ubisoft doneert 500.000 euro om Notre-Dame op te knappen

Ubisoft heeft 500.000 euro gedoneerd voor de reconstructie van de Notre-Dame, die eerder deze week in brand vloog.

De vijf ton moet helpen bij het opnieuw opbouwen van het historische gebouw, dat gedeeltelijk is afgebrand. "Toen we Assassin's Creed Unity ontwikkelden, kregen we een nog nauwere band met het prachtige Parijs en zijn gebouwen", aldus Ubisoft. "Een van de meest uitzonderlijke werkzaamheden was het recreëren van de Notre-Dame."

In het verlengde daarvan kunnen mensen op pc via Uplay gratis Assassin's Creed Unity downloaden. Dit kan tot 25 april, maar het spel blijft voor mensen die hebben gedownload altijd gratis speelbaar.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@coola Laten we er geen doekjes om winden, 500k is natuurlijk niet veel voor de enorme positieve PR die deze donatie oplevert. Ik vind het in zeker zin redelijk lachwekkend dat er binnen een week 1 miljard + Euro binnen is geharkt voor restoratie van een gebouw terwijl, wanneer er rampen zijn waarbij mensen dakloos worden en honger lijden, we al blij zijn met 20-30 miljoen aan donaties. Begrijp me niet verkeerd, ik vind ook dat het gebouw hersteld moet worden maar de ratio van geld dat daarvoor nu al is binnen gehaald tov andere zaken die uiteindelijk belangrijker zijn is redelijk schrijnend. De Franse democratie en cultuur staat of valt niet met het al dan niet herstellen van dit ene historische gebouw.

0
test

@TheChief Perfect verwoord. Helemaal mee eens.

0

@TheChief Helemaal mee eens

0

@TheChief ik kan me helemaal vinden in jouw woorden

0
test

@TheChief Dat is self empowering money, doneer en schenk een bedrag voor de heersers en ze zullen je belonen en misschien wel uitnodigen in hun donkere illuminati club en jij en je familie/stamboom zal de rest van hun bestaan verzekerd zijn van een goede en welvarende positie in de maatschappij. #what if satan was more powerful than god.

0
test

@TheChief Helemaal mee eens! Ze hebben al lang aangegeven dat er ruim genoeg geld binnen is gehaald voor de restauratie. Daarnaast is de Katholieke kerk een van de rijkste instanties ter wereld, dus ze hadden dat geld überhaubt al niet nodig. De bedrijven die nu nog geld doneren doen het vooral voor positieve PR. Neemt niet weg dat het natuurlijk zonde is dat er zoveel geschiedenis verloren is gegaan, begrijp me niet verkeerd. Maar het contrast is inderdaad schrijnend dat de mensen en dieren die het geld wel echt nodig hebben achter blijven.

0

@TheChief Aye.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

Het gelul van "het kan ook aan iets anders besteed worden" is zo'n dooddoener. Het overgrote deel van het opgehaalde geld is privaat, dus laat ze het zelf bepalen. Er is ook vast wel iemand in jou omgeving die het zonde vindt dat je je geld uitgeeft aan games, maar op commentaar zit je niet te wachten. Juist van Ubisoft snap ik het wel: die doen graag iets met geschiedenis en zijn bovendien van origine een Frans bedrijf. En om heel eerlijk te zijn, ja ik vind dit een belangrijkere zaak dan dakloze mensen. Mensen zijn tijdig en bovendien zijn er al meer dan deze planeet kan dragen. Maar de tastbare geschiedenis is (hopelijk) voor altijd en voor alle komende generaties.

0
test

@TheChief hoe kan je als Nederlander zo gemakkelijk de conclusie trekken dat de Franse cultuur niet staat of valt na deze gebeurtenis - of dat dit simpelweg geen ramp is? Als Nederlander kan je hier (traditioneel) erg nuchter naar kijken. Fransen zijn erg trots op hun land, cultuur en geschiedenis. Kijk naar wat dit in Frankrijk los maakt, en probeer je daar in te verplaatsen. Uiteraard bestaan er veel goede doelen waar geld naartoe kan, maar dat doet niets af aan het feit dat de Fransen hierdoor zijn geraakt.

0
test

Mooi gebaar van Ubisoft

0

Aanbevolen voor jou