Ubisoft-directeur legt uit waar nieuwe Splinter Cell-game blijft

Ubisoft-directeur legt uit waar nieuwe Splinter Cell-game blijft

Ubisoft-directeur Yves Guillemot vertelt in een interview dat ontwikkelteams lange tijd niet wilden werken aan een nieuwe Splinter Cell-game, vanwege de hoge druk van fans. Wél zijn er mensen die zich op het moment bezighouden met de franchise.

Het is al meer dan vijf jaar geleden sinds ontwikkelaar Ubisoft een officiële aankondiging heeft gedaan over de Splinter Cell-franchise. In Splinter Cell: Blacklist, het meest recente deel in de serie dat in 2013 werd uitgebracht, wordt Sam Fisher aangesteld als hoofd van een nieuwe elite-eenheid, waarmee hij een terroristengroepering genaamd 'The Blacklist' moet opsporen en uitschakelen.

Yves Guillemot, directeur van Ubisoft, heeft nu in een interview met IGN verteld waarom een volgende Splinter Cell-game zo lang op zich laat wachten. Hij legt uit dat ontwikkelteams binnen Ubisoft niet aan een nieuw deel in de serie wilden werken omdat er te veel druk was van fans. "Wanneer je een spel maakt, wil je komen met iets vernieuwends. Fans zeiden echter dat veel dingen niet veranderd mochten worden", aldus Guillemot.

Splinter Cell

Guillemot onthult dat er wél mensen zijn die zich bezighouden met de Splinter Cell-franchise en dat er in de toekomst nieuws is om bekend te maken. Echter voegt hij toe dat er veel werknemers zijn die werken aan Assassin's Creed en andere merken die het momenteel goed doen. Guillemot zegt dat ontwikkelaars op het moment liever werken aan andere projecten en dat Ubisoft hier gehoor aan geeft.

In Assassin's Creed Odyssey werd nog gehint naar een nieuwe Splinter Cell-game. De bril van Sam Fisher is namelijk te vinden in het spel. Ook Ghost Recon: Wildlands en Far Cry: New Dawn bevatten Easter Eggs die refereren naar Splinter Cell.

Wellicht wordt er een aankondiging gedaan tijdens de E3-presentatie van het bedrijf in juni. Bekijk alvast het overzicht met alle tijden van de persconferenties.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Dan moet ie misschien eens gaan praten met Cory Barlog van God of War zou ik zeggen. Santa Monica heeft er ook iets anders van gemaakt met de reeks en dat pakte subliem uit.

0

@BertThaBest ik heb liever dat cory barlog werkt aan een vervolg op god of war. Laat splintercell maar een tijdje in de koelkast.

0
test

@Shinjite Parkeer Far Cry of Assassins Creed maar eens in de vriezer en haal Splinter Cell en Prince of Persia er maar eens uit.. @Ubisoft

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@coola ja want zo werkt het ook in het dagelijks leven ?

0
test

@coola Dit doet me gelijk weer denken aan die artikelen over Bioware van de afgelopen dagen. Als zij nu eens niet op zoek waren gegaan naar vernieuwing en gewoon hadden gedaan waar ze goed in waren; het maken van een actie rpg's met ijzersterke verhalen, dan zouden ze nu niet in de positie zijn waar ze nu in zitten.

0

@coola ben zelf voorstander van om developers zelf te laten kiezen wat in de game komt en wat niet. Laat ze maar een game ontwikkeling die hun voor ogen hebben. Als die game minder bevalt so be it.

0
test

@coola En jij gelooft dit excuus? Het is een geld ding. Splinter Cel verdient gewoon niet genoeg zeker vergeleken met Far Cry en Assassins Creed. En je kleine tirade over de fans. Er is niks met kritiek. Tuurlijk heb je een aantal mensen die overdrijven en moord en brand schreeuwen om niks. Maar t.a.v. Splinter Cell heeft Ubisoft wel grote fouten gemaakt. De gameplay van Splinter Cell was al vrij revolutionair. Dat kan je niet 123 vernieuwen. De level design bijvoorbeeld wel. De vrijheid die je hebt ook. Hoe meer vrijheid hoe interessanter het wordt om andere manieren uit te proberen. Splinter Cell: Blacklist was dat betreft een stap voorruit na Splinter Cell: Conviction.

0

Aanbevolen voor jou