"Eerlijk gezegd ben ik er nog niet zeker van dat we er al zijn", aldus Pannell. "Maar ik zie geen reden waarom we er in de nabije toekomst niet kunnen komen. Het draait om het bouwen van fatsoenlijke producten met de juiste marketing en de naamsbekendheid krijgen. Ik geloof dat we met het succes van Assassin's Creed 2 de kans hebben om ons als één van de grote blockbuster-games te positioneren. Zijn we zo groot als games als GTA en Halo? Mogelijk nog niet. Maar ik denk dat we als een franchise het punt hebben bereikt dat bij een volgende release in de serie we wel zo groot zijn."

Kwaliteit

Assassin's Creed verkoopt alsnog niet zo goed als de Grand Theft Auto-reeks. Assassin's Creed 2 had tot 31 maart dit jaar bijna negen miljoen exemplaren verkocht, terwijl Grand Theft Auto IV in maart meer dan 15 miljoen exemplaren heeft verkocht. "De eerste Assassin's Creed beloofde veel en leverde net niet genoeg af qua gameplay. Assassin's Creed 2 beloofde nog meer en maakte het ook echt waar", aldus Pannell. "Ik geloof dat de kwaliteit van de game een belangrijk onderdeel wordt van ons positioneren als grote franchise."

Pannell verwacht dat Brotherhood, de nieuwe Assassin's Creed die in november dit jaar uitkomt en het verhaal van Assassin's Creed 2 vervolgt, het beter gaat doen dat het tweede deel in de reeks. "Qua verwachtingen moeten mensen dit absoluut als een volledig product zien met evenveel diepgang in de gameplay, als het al niet meer diepgang kent dan de game die we vorig jaar uitbrachten. Zo positioneren we [de game]. We investeren op dit manier in het product. We verwachten qua verkoop dat ook dat de game het minstens zo goed doet als Assassin's Creed 2, of mogelijk nog beter."