Ubisoft: 'Assassin's Creed wordt zo groot als GTA' | Gamer.nl

Ubisoft: 'Assassin's Creed wordt zo groot als GTA' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Eerlijk gezegd ben ik er nog niet zeker van dat we er al zijn", aldus Pannell. "Maar ik zie geen reden waarom we er in de nabije toekomst niet kunnen komen. Het draait om het bouwen van fatsoenlijke producten met de juiste marketing en de naamsbekendheid krijgen. Ik geloof dat we met het succes van A a in's Creed 2 de kans hebben om ons als één van de grote blockbuster-games te positioneren. Zijn we zo groot als games als GTA en Halo? Mogelijk nog niet. Maar ik denk dat we als een franchise het punt hebben bereikt dat bij een volgende release in de serie we wel zo groot zijn."

Kwaliteit

A a in's Creed verkoopt alsnog niet zo goed als de Grand Theft Auto-reeks. A a in's Creed 2 had tot 31 maart dit jaar bijna negen miljoen exemplaren verkocht, terwijl Grand Theft Auto IV in maart meer dan 15 miljoen exemplaren heeft verkocht. "De eerste A a in's Creed beloofde veel en leverde net niet genoeg af qua gameplay. A a in's Creed 2 beloofde nog meer en maakte het ook echt waar", aldus Pannell. "Ik geloof dat de kwaliteit van de game een belangrijk onderdeel wordt van ons positioneren als grote franchise."

Pannell verwacht dat Brotherhood, de nieuwe A a in's Creed die in november dit jaar uitkomt en het verhaal van A a in's Creed 2 vervolgt, het beter gaat doen dat het tweede deel in de reeks. "Qua verwachtingen moeten mensen dit absoluut als een volledig product zien met evenveel diepgang in de gameplay, als het al niet meer diepgang kent dan de game die we vorig jaar uitbrachten. Zo positioneren we [de game]. We investeren op dit manier in het product. We verwachten qua verkoop dat ook dat de game het minstens zo goed doet als A a in's Creed 2, of mogelijk nog beter."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou