'Ubisoft annuleert ruimtegame Pioneer'

'Ubisoft annuleert ruimtegame Pioneer'

Ontwikkelaar Ubisoft heeft de aankomende game Pioneer geannuleerd. Dit meldt de director van Assassin's Creed 3 en Fra Cry 4 Alex Hutchinson via een bericht op Twitter.

Pioneer was bedoeld als een game die zich afspeelde in de ruimte waarin de speler verschillende gebieden kon verkennen en ontdekken. De game werd onthuld via een easter egg in Watch Dogs 2. Deze easter egg werd ontdekt wanneer spelers tijdens een missie een geheime E3-teaser moesten stelen bij een fictieve versie van Ubisoft San Francisco. Eenmaal gedownload moest de gestolen teaser verkocht worden aan een gamewebsite.

Watch on YouTube

De teaser toonde beelden van een nieuw project bij Ubisoft die de codenaam 'Pioneer' droeg en qua stijl vergeleken werd met No Man's Sky. Later werd door Ubisoft bevestigt dat er inderdaad een nieuwe game in ontwikkeling was. De game stond gepland om een officiële aankondiging te krijgen in 2017, maar al snel werd bekend dat er problemen waren met de ontwikkeling van de game. Dit resulteerde in een vertraging van Pioneer.

Nu is door Alex Hutchinson bevestigt dat Pioneer is geannuleerd. Dit gaf Hutchinson aan via een Twitter-bericht waarbij hij de easter egg-trailer uit 2016 toonde. Alhoewel Hutchinson tegenwoordig niet meer werkt bij Ubisoft staat hij wel bekend om het delen van betrouwbare informatie binnen de game-industrie.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Waarom een nieuwe IP ontwikkelen als je bestaande IP’s maximaal kan uitmelken.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@coola je overschat Ubisoft dan toch wel een beetje hoor. EA spant de kroon, maar Ubisoft loopt niet ver achter

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@KleineWimpie Het verschil tussen EA en Ubisoft is levensgroot. Natuurlijk lijken Ubisoft games op de voorgaande delen in de serie maar er zit wel genoeg nieuwe content in (verhaal, personages) terwijl EA games vaak niet meer zijn dan een update bestand.

0
test

@coola Nog even benadrukken hoe slecht EA is en hoe gaaf Ubisoft eigenlijk is. Ach Coola, wat ben je toch heerlijk voorspelbaar.

0

Aanbevolen voor jou