Ubisoft aangeklaagd om stelen Assassin's Creed-ideeën | Gamer.nl

Ubisoft aangeklaagd om stelen Assassin's Creed-ideeën | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De belangrijkste klacht van Beiswenger is dat de Animus uit de A a in's Creed-games zou zijn gebaseerd op een apparaat dat hij in het boek Link heeft omgeschreven. Met dit apparaat kunnen personen de herinneringen van hun voorouders oproepen en opnieuw beleven, net zoals het personage Desmond Miles doet met zijn voorouders in A a in's Creed. De klacht loopt tegen de verschillende delen van de A a in's Creed-serie, bijbehorende publicaties en trailers.

Mocht de rechtszaak daadwerkelijk gevoerd worden, dan zal deze zich volgens Patent Arcade focu en op het vraagstuk of A a in's Creed slechts het idee overneemt van een apparaat dat toegang geeft tot het geheugen van een overleden persoon of de daadwerkelijke uitdrukking van dat idee. Het verwerken van een idee valt in de Verenigde Staat namelijk onder vrijheid van meningsuiting, maar het overnemen van het uitdrukken van een idee valt onder auteursrecht.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou