Ubisoft heeft een vijftal werknemers aangeklaagd, welke bij de Ubisoft Montreal Studio weggegaan zijn om te gaan werken voor de nieuwe Montreal Studio van Electronic Arts. In het contract dat deze werknemers bij Ubisoft waren aangegaan zat namelijk een clausule waarin vermeld stond dat een werknemer niet binnen een jaar na vertrek een baan aan mag nemen bij een andere game-ontwikkelaar in Noord Amerika.

Hoewel de zaak niet tegen Electronic Arts gericht is maar tegen de werknemers zelf, weet EA toch mede te delen dat men het een beetje een rare zaak vindt welke de werknemers niet de mogelijkheid geeft de baan van hun keuze aan te nemen.

Op 6 oktober zal de rechter bepalen of de werknemers nog mogen blijven werken voor Electronic Arts tot er ook een uitspraak is geweest over het feit of het aanmaken van een dergelijke clausule wel toegestaan is. Dit zou op zijn vroegst ergens in december plaats moeten vinden.

Het is niet te ontkennen dat Ubi Soft erg kinderachtig met haar ex-werknemers om gaat, maar aan de andere kant is er wel wat voor te zeggen. Bedrijven als Bullfrog zijn immers tenonder gegaan omdat de werknemers allemaal ongeveer gelijktijdig vertrokken naar andere gamestudio's. Maar het scheppen van een leuk werkklimaat is natuurlijk een heel wat betere oplossing om dit te voorkomen. Lees het hele artikel hier.