Ubisoft kondigt vandaag het spel Lunar: Dragon Song aan, een RPG voor de Nintendo DS in de Lunar franchise, waarin al tien jaar geen geheel nieuw spel meer verschenen is. De eerste twee delen verschenen voor de Mega CD en kregen later een remake op de Playstation en Saturn. In 2002 liet de reeks voor het laatst van zich horen, met een spel voor de GBA dat zich eveneens baseerde op de originele games.

Lunar: Dragon Song is een proloog op het eerste spel, Lunar: The Silver Star, en speelt zich een duizendtal jaren eerder af. Onder de godheid Althena is de wereld van Lunar een vredige plaats, maar helaas gooien demonen roet in het eten. Deze demonen moeten verslagen worden en de een van de weinige die over de krachten hiervoor beschikt is, in pure Japanse traditie, een jongetje, dit keer Jian genaamd.

Lunar: Dragon Song voegt nieuwe personages, vijanden, wapens en items aan de spelwereld van Lunar toe. De gevechten vinden plaats via het Battle Card systeem. De verschillende kaarten die je gedurende het spel vindt, kun je gebruiken om de mogelijkheden van je personages bij te stellen. Via de WLAN optie van de NDS kun je items met andere spelers delen en ook de microfoon wordt ondersteund voor het geven van commando's in bepaalde situaties. Meer screenshots en informatie vind je hier.