Twitch zal niet in Amazon opgaan | Gamer.nl

Twitch zal niet in Amazon opgaan | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Twitch is een snelgroeiende streamingdienst waarmee gamers hun voortgang en vaardigheden via live video met anderen kunnen delen. Amazon kocht Twitch eind augustus voor 1 miljard dollar. Gebruikers van de dienst uitten na de overname zorgen over zaken als Amazon-advertenties in de livestreams. Shear zegt dat dat het laatste is dat hij wil, en denkt ook dat Amazon dat niet zou willen.

“We zullen niet proberen de samenvoeging van data te forceren”, aldus Shear. “We worden niet geabsorbeerd, Twitch blijft een sterk, onafhankelijk merk.” Amazon nam eerder onder meer online film-database IMDb over, ook die site bleef onafhankelijk opereren. Shear wijst naar die en andere Amazon-overnames waarbij de onafhankelijkheid gewaarborgd is gebleven. Wel zegt Shear blij te zijn dat hij met Amazon kan delen in juridische voorvallen. Zo kreeg Twitch het aan de stok met auteursrechtenorganisaties over de muziek die gamers onder hun video’s gebruikten.

Door NUtech.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou