Twitch voegt microtransacties voor chat toe | Gamer.nl

Twitch voegt microtransacties voor chat toe | Gamer.nl

Twitch gaat de mogelijkheid toevoegen om met emotes direct te doneren aan streamers. De zogenaamde Bits moeten met echt geld worden gekocht, waarna ze gebruikt kunnen worden in de chat om streamers toe te juichen.

Twitch-gebruikers kunnen de Bits-emotes met echt geld kopen, waarbij 1,40 dollar gelijkstaat aan 100 Bits. Door een speciaal commando in te voeren in de chat, kunnen kijkers kiezen hoeveel Bits ze doneren aan de streamer. Hoe meer bits, hoe uitgebreider en kleurrijker de animatie van de emote. De meest uitbundige animatie vereist 10 duizend Bits - zo'n 140 dollar.

Door het weggeven van Bits in streams ontvangen gebruikers nieuwe badges en streamers een klein deel van het bedrag dat is betaald voor de emotes. Twitch wilde niet kwijt hoe groot dit deel is.

Momenteel kunnen Twitch-gebruikers streamers steunen door een abonnement te nemen op hun favoriete kanalen. Daarnaast is het ook mogelijk om te doneren aan streamers, hoewel dit meestal via PayPal gaat.

Twitch lanceert de Bits-functionaliteit vandaag in een speciale bèta met een aantal geselecteerde streamers. De lijst met kanalen die momenteel Bits ondersteunen is op het blog van Twitch te vinden.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou