Twitch-uitzendingen op handhelds mogelijk | Gamer.nl

Twitch-uitzendingen op handhelds mogelijk | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

In een interview met GamesIndustry meldt chief operating officer Kevin Lin dat ze Twitch graag naar handhelds brengen. Hij waarschuwt echter dat het veel vergt van de relatief kleine CPU's in handhelds. "Een app maken waarmee je Twitch kan bekijken is een mogelijkheid. Dat kost veel minder kracht voor de CPU dan zelf uitzenden."

De optie om zelf gameplay uit te zenden via een handheld lijkt voorlopig dus niet mogelijk, maar een app om Twitch te bekijken zou wel in de maak kunnen zijn.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou