Twitch stopt met hosting-opties

Twitch stopt met hosting-opties

Twitch trekt de stekker uit de populaire hosting-functie van het streamingplatform.

Dat maakt Twitch bekend in een nieuwsbericht. De functie wordt per 3 oktober verwijderd. Met de Host-functie kunnen streamers voordat ze offline gaan hun kijkers meenemen naar de stream van iemand anders. Dit wordt voornamelijk gebruikt om vrienden of kennissen in het daglicht te zetten en wat kijkers te geven. Daarnaast is het mogelijk om automatisch een andere stream te hosten wanneer men offline is.

De functie is sinds 2014 beschikbaar op Twitch en is een erg populaire manier om bijvoorbeeld kleine streamers een handje te helpen.  

"We hebben de beslissing genomen om deze functie te beëindigen omdat de ervaring die het biedt aan kijkers niet overeenkomt met hun verwachtingen wanneer ze naar Twitch komen. Kijkers willen interactie met een streamer wanneer ze live zijn en de hostmodus verhindert dat dit gebeurt. Door te voorkomen dat kijkers interactie hebben met de streamer die ze aan het bekijken zijn, wordt ook het groeipotentieel van een streamer beperkt, omdat ze niet in staat zijn een zinvolle band op te bouwen met die nieuwe kijkers," luidt de aankondiging. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Twitch is al een tijdje de weg kwijt.

0
test

Dat zullen ze vast ergens op baseren denk ik dan. Als ze dat nou eens melden, heeft het daadwerkelijk inhoud. Nu is het een beslissing en moeten mensen er maar genoeg mee nemen.

0

Aanbevolen voor jou