Twitch richt digitale muziekbibliotheek op | Gamer.nl

Twitch richt digitale muziekbibliotheek op | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

De Twitch Music Library bevat op moment van schrijven zo'n vijfhonderd muzieknummers die tijdens livestreams of in gearchiveerde video's gebruikt mogen worden. Er is onder andere muziek beschikbaar van platenlabels als Skrillex' OWSLA, Steve Aoki's Dim Mak en het Nederlandse Spinnin Records.

Twitch, dat vorig jaar werd gekocht door Amazon, breidde in 2014 zijn services al uit. Zo voegde het ook een 'Muziek'-categorie toe waarop live optredens gestreamd kunnen worden. Twitch doorzocht vorig jaar ook gearchiveerde video's om te kijken of er geen muziek werd gebruikt waar geen rechten voor waren verleend. 

YouTube maakt gebruik van een soortgelijk systeem: het bedrijf sluit deals met muziekbedrijven zodat video's met muziek online kunnen blijven staan. Het geluid in video's die muziek gebruiken waar geen rechten voor zijn gekocht, wordt uitgezet. Twitch gaat echter een stap verder door de muziek waar mensen gebruik van mogen maken aan te bieden.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou