Nieuws
twitch prime

Twitch Prime-bots verzamelen Fortnite-skins voor verkoop op eBay

Wat niet toegestaan is

Geschreven door Pablo Bool op
Op eBay worden Fortnite-accounts met skins verkocht. Deze skins zijn in eerste instantie alleen bestemd voor Twitch Prime-abonnees, maar gebruikers merken op dat er veel bots op Twitch zijn die hier misbruik van maken.

De exclusieve Twitch Prime-skins zijn door bots verzameld, zoals de Twitch-streamer, SHORTY een paar weken terug al aantoonde. Zijn abonnees schenen te stijgen, maar een groot percentage blijkt nooit te kijken of in de chat te reageren. Hierdoor krijgt hij wel betaald, maar bestaat zijn overgrote deel van abonnees uit neppe accounts.

Op eBay vertellen verkopers dat men niet deze skins zelf koopt, maar toegang krijgt tot een Twitch-profiel waar de skins op zijn geactiveerd. Vervolgens kan dit account met een Fortnite-account gekoppeld worden om de skins te gebruiken. Sommige verkopers hebben ook positieve reviews van bevestigde aankopen.

Momenteel biedt Twitch een gratis Twitch Prime proefperiode van dertig dagen aan. Het is mogelijk dat bots hiervan gebruikmaken, hoewel men wel creditcardgegevens moet opgeven om deze te starten. In de community regels staat expliciet vermeld dat accounts niet gedeeld of verkocht mogen worden.

Jakelmpregnator reageert op de tweet van SHORTY met een video die laat zien dat de Prime abonnees, binnenstromen en geeft aan het nooit op deze wijze te hebben gezien. Eerder deze week werd bekend dat de bekende Fortnite-streamer, Tyler "Ninja" Blevins 500.000 dollar per maand verdiend.

Iemand op Reddit merkt ook op dat zeventig procent van de abonnees willekeurige nummers achter hun naam hebben. Met al deze mogelijke bots kan dit eventueel schadelijk zijn voor het ecosysteem van Twitch.

Of er door Twitch snel actie wordt ondernomen is niet bekend.

Dit artikel delen:

Lees meer

Xbox-baas keurt gebruik van Banjo in Super Smash Bros. voor Switch goed Crytek verandert verdienmodel van CryEngine
0

Reacties op: Twitch Prime-bots verzamelen Fortnite-skins voor verkoop op eBay

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.