Twitch over hot tub-streams: 'sexy gevonden worden is niet tegen de regels'

Twitch over hot tub-streams: 'sexy gevonden worden is niet tegen de regels'

Twitch doet 'hot tub-streams', streams vanuit bubbel- of zwembaden, niet in de ban. Dat zegt het platform in een uitgebreide href="https://blog.twitch.tv/en/2021/05/21/lets-talk-about-hot-tub-streams/" rel="noopener noreferrer" target="_blank">blogpost</a>.

Met het bericht gaat Twitch in op de controverse rondom bubbelbadstreams, die door sommige gebruikers als aanstootgevend worden ervaren.

"... sexy worden gevonden door anderen is niet tegen onze regels, en Twitch onderneemt geen actie tegen vrouwen of ieder ander op onze dienst wegens hun subjectieve aantrekkelijkheid", zegt Twitch.

Volgens de regels van Twitch mogen streamers in de context van een zwembad of strand in zwemkleding op stream verschijnen, en is 'zelfexpressie' zoals het schrijven op lichaamsdelen ook toegestaan. Volgens Twitch is alleen content die 'overduidelijk of expliciet seksueel suggestief' niet toegestaan.

"Alle vormen van content verbieden die als suggestief kunnen worden gezien zou ook resulteren in veel meer beperkingen in videogames en premium content dan we nu toelaten, zeker gezien de manier waarop vrouwelijke personages soms worden geobjectificeerd."

Tot slot introduceert het platform een nieuwe categorie genaamd Pools, Hot Tubs, and Beaches. Twitch vraagt streamers die categorie te selecteren tijdens bubbelbadstreams.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

[quote]... sexy worden gevonden door anderen is niet tegen onze regels, en Twitch onderneemt geen actie tegen vrouwen of ieder ander op onze dienst wegens hun subjectieve aantrekkelijkheid[/quote] Maar ondertussen wel waarschuwingen en bans uitdelen voor vrouwen die wat huid laten zien terwijl ze aan het gamen zijn. Over dubbele standaard gesproken.

0
test

@Ricje als het is zo is als je zegt... lijkt me zoiets als double edged sword. Karma is a bitch

0
test

We weten allemaal dat die personen dat doen om kijkertjes te trekken, heeft verder met niets anders re maken. En veel kijkertjes is ook goed voor twitch, het is geen sociale instelling die voor de fun is opgezet. Alles draait om geld, en half naakte vrouwen die even nat opstaan uit de hottub trekt veel bekijks en dus inkomsten.

0

Aanbevolen voor jou