Nieuws
Twitch logo

Twitch: 'Geen indicatie dat logingegevens zijn gelekt'

Ook is het zeker dat creditcardgegevens niet zijn gelekt

Geschreven door Michel Musters op
Twitch claimt dat het op dit moment geen indicatie heeft dat logingegevens van gebruikers van het streamingplatform zijn gelekt.

Gisteren bleek dat een hacker de broncode van Twitch had bemachtigd en de informatie deelde via een torrent. Twitch meldt nu dat de persoon in kwestie bij deze informatie kon vanwege een "verandering in de serverconfiguratie van een Twitch-server".

Hoewel het altijd verstandig is om regelmatig wachtwoorden te veranderen, geeft Twitch aan dat het op dit moment geen indicatie heeft dat logingegevens zijn uitgelekt. Wel blijft het bedrijf onderzoek plegen. Het bedrijf weet sowieso zeker dat creditcardgegevens niet zijn gesloten, aangezien die niet door Twitch worden opgeslagen.

De broncode is in de vorm van een torrent van 128 GB op 4chan verschenen. Ook bevat het lek interne documentatie van het bedrijf, waaruit onder andere valt te herleiden hoeveel streamers in 2019 hebben verdiend aan hun kijkers. Ook zou Amazon, de eigenaar van Twitch, aan een concurrent voor Steam genaamd Vapour werken.

De hacker in kwestie claimt dat hij dit heeft gedaan omdat hij Twitch "een gore, giftige beerput vindt" en op deze manier hoop dat er meer concurrentie voor het streamingplatform ontstaat. Volgens de hacker is dit maar een gedeelte van het lek en komt er op een later moment nog meer informatie naar buiten.

Dit artikel delen:

Lees meer

CD Projekt toont beelden van The Witcher 3 draaiende op Steam Deck Randy Pitchford treedt af als directeur van Gearbox Software
0

Reacties op: Twitch: 'Geen indicatie dat logingegevens zijn gelekt'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.