Twitch: 'Geen indicatie dat logingegevens zijn gelekt'

Twitch: 'Geen indicatie dat logingegevens zijn gelekt'

Twitch claimt dat het op dit moment geen indicatie heeft dat logingegevens van gebruikers van het streamingplatform zijn gelekt.

Gisteren bleek dat een hacker de broncode van Twitch had bemachtigd en de informatie deelde via een torrent. Twitch meldt nu dat de persoon in kwestie bij deze informatie kon vanwege een "verandering in de serverconfiguratie van een Twitch-server".

Hoewel het altijd verstandig is om regelmatig wachtwoorden te veranderen, geeft Twitch aan dat het op dit moment geen indicatie heeft dat logingegevens zijn uitgelekt. Wel blijft het bedrijf onderzoek plegen. Het bedrijf weet sowieso zeker dat creditcardgegevens niet zijn gesloten, aangezien die niet door Twitch worden opgeslagen.

De broncode is in de vorm van een torrent van 128 GB op 4chan verschenen. Ook bevat het lek interne documentatie van het bedrijf, waaruit onder andere valt te herleiden hoeveel streamers in 2019 hebben verdiend aan hun kijkers. Ook zou Amazon, de eigenaar van Twitch, aan een concurrent voor Steam genaamd Vapour werken.

De hacker in kwestie claimt dat hij dit heeft gedaan omdat hij Twitch "een gore, giftige beerput vindt" en op deze manier hoop dat er meer concurrentie voor het streamingplatform ontstaat. Volgens de hacker is dit maar een gedeelte van het lek en komt er op een later moment nog meer informatie naar buiten.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou