Twitch gaat abonnementskosten afstellen per land

Twitch gaat abonnementskosten afstellen per land

Twitch gaat de abonnementskosten voor een abonnement afstellen per land, waaronder in Nederland en België.

Het goedkoopste Twitch-abonnement kost al geruime tijd 4,99 dollar per jaar - omgerekend 4,10 euro. Het bedrijf heeft lokale prijzen altijd direct omgerekend naar de valuta van het land in kwestie, wat in sommige landen prijzen oplevert die niet in verhouding staan met prijzen voor andere producten.

Twitch gaat nu per land abonnementskosten vragen die meer passen bij het land in kwestie. Mexico en Turkije zijn als eerste aan de beurt. Daar gaat een maandabonnement respectievelijk 48 pesos (omgerekend 1,99 euro) en 9,90 lira (omgerekend 0,98 euro) kosten. 

In de loop van het jaar moeten bijna alle landen een eigen prijs krijgen, waaronder Nederland en België. Wat de kosten in deze landen worden, is nog niet bekend. Volgens Twitch levert dat in "de meeste landen buiten de Verenigde Staten" een lagere prijs op.

Twitch geeft overigens aan dat het mogelijk kritiek gaat krijgen van contentmakers op de service. Zij kunnen door de aanpassingen in abonnementsprijzen er immers op achteruit gaan in hun verdiensten. Om contentmakers tegemoet te komen, vult Twitch daarom de kosten die men verliest door deze verandering drie maanden lang volledig aan. "De negen maanden daarop verlagen we betalingen elke drie maanden met 25 procent."

 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Het wordt dus voordeliger om op deze wijze een sub te nemen bij een streamer dan via Twitch Prime (tenzij Amazon ook daar de kosten van veranderd).

0

@Ricje Bij Amazon Prime krijg je dan wel gratis bezorging en Prime Video lijkt me een betere deal.

0

Aanbevolen voor jou