Twitch-concurrent YouTube Gaming lanceert vandaag | Gamer.nl

Twitch-concurrent YouTube Gaming lanceert vandaag | Gamer.nl

YouTube Gaming, de streamingdienst voor gamegerelateerde video’s, lanceert vandaag. Google maakte dit vandaag bekend.

De service verzamelt automatisch gamerelateerde video’s en livestreams van meer dan 25.000 games. Gebruikers krijgen hun eigen persoonlijke voorkeuren voorgeschoteld op basis van de pagina’s en kanalen waarop zij zijn geabonneerd.

“Samen maken we allemaal gaming beter,” laat Frank Petterson, engineering manager bij YouTube Gaming, weten. “Onze leeftijdsgenoten maken ons beter gamers, en games worden beter door de communities om hun heen.”

De dienst van Google wordt gezien als het antwoord op de populaire streamservice Twitch. Afgelopen jaar probeerde Google het bedrijf over te nemen voor 1 miljard dollar. Echter was het webwinkel-gigant Amazon dat in zee trad met Twitch voor een soortgelijk bedrag.

“De mogelijkheden in gaming video is gigantisch, en andere partijen is dit duidelijk opgevallen,” zegt Matthew DiPietro, senior vice president of marketing bij Twitch. “Wij zijn vastberaden om de beste social, globale, multi-screen videoplatform voor gamers, ooit aan te bieden.”

YouTube Gaming verschijnt later vandaag. De iOS- en Android-applicaties verschijnen voorlopig alleen in de Verenigde Staten en het Verenigde Koninkrijk, maar op een later tijdstip ook in andere landen.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou