Twisted Pixel noemt Capcom's MaxPlosion plagiaat | Gamer.nl

Twisted Pixel noemt Capcom's MaxPlosion plagiaat | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Als je het nodig vindt om een gameconcept in zijn geheel te stelen, zorg dan tenminste dat je begrijpt wat de game echt leuk maakt", zo laat programmeur Mike Henry van Twisted Pixel via een eerste Twitter-bericht weten. Ook oprichter Michael Wilford uit  zijn onvrede via Twitter. "Ik weet niet precies wat ik van MaXplosion moet zeggen. Het maakt me flink pi ig. Ik denk dat we maar gewoon zelf met een betere iPhone-game moeten komen, zo moeilijk is dat niet. Het meest typerende is dat we 'Splosion Man aan Capcom hebben voorgelegd, maar toen kregen we een 'nee' als antwoord."

De 'Splosion Man-serie kwam uit voor Xbox Live Arcade, terwijl is uitgebracht voor iOS. In 'Splosion Man krijgen spelers de controle over de gelijknamige held, die als speciale kracht zichzelf kan laten ontploffen. In MaXplosion draait het om Max, die zichzelf ook kan laten exploderen. Twisted Pixel kondigde onlangs zijn nieuwste titel aan, Ms 'Splosion Man, het vervolg op 'Splosion Man


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou