Daar waar Nintendo met veel moeite elke laatste cent uit haar besnorde loodgieter stampt, door de klassieke games stuk voor stuk opnieuw op de markt te brengen, kiest Sega voor een meer consumentvriendelijke aanpak. Sega heeft namelijk besloten om een groot aantal games uit afkomstig van de Sega Genesis en Game Gear, met haar platformheld Sonic the Hedgedog in de hoofdrol, gebundeld op één schijfje, op de Playstation 2 en Xbox uit te brengen. De compilatie zal de naam Sonic Mega Collection Plus gaan dragen, en is dus een opvolger van het al eerder uitgebrachte Sonic Mega Collection.

De lijst met games bevat niet louter Sonic games, maar ook nog een aantal andere succesvolle games van Sega uit die tijd, zoals Comix Zone en Dr. Robotnik's Mean Bean Machine. De volledige lijst luidt als volgt:Sonic The Hedgehog (Sega Genesis)

Sonic The Hedgehog 2 (Sega Genesis)

Sonic The Hedgehog 3 (Sega Genesis)

Sonic & Knuckles (Sega Genesis)

Sonic 3D Blast (Sega Genesis, Saturn)

Sonic The Hedgehog Spinball (Sega Genesis)

Dr. Robotnik's Mean Bean Machine (Sega Genesis)

Sonic & Knuckles lock-on: Sonic The Hedgehog 2

Sonic & Knuckles lock-on: Sonic The Hedgehog 3

Sonic & Knuckles lock-on: Blue Spheres

The Ooze

Comix Zone

Flicky

Ristar

Sonic the Hedgehog (Game Gear)

Sonic Chaos (Game Gear)

Sonic Drift (Game Gear)

Sonic Labyrinth (Game Gear)

Dr. Robotnik's Mean Bean Machine (Game Gear)

Sonic Blast (Game Gear)Sonic Mega Collection Plus zal in november in de Verenigde Staten verschijnen en voor het luttele bedag van $20 over de toonbank gaan. Of het ook in Europa te koop zal zijn, is nog niet bekend, maar we zouden het zeker op prijs stellen om al die klassiekers van weleer, eens opnieuw te kunnen spelen.

Met dank aan RDJ134 voor het melden van dit nieuws.