Update 2: Phil Harrison laat in een interview aan Eurogamer weten dat de informatie op een disc gekoppeld wordt aan een specifieke account op een Xbox One. Het is mogelijk om bij een vriend een game te spelen, maar hiervoor dienen spelers wel in te loggen op de account die in eerste instantie is gekoppeld aan de Xbox One-game. Als een vriend verder wil spelen, de informatie voor de game wordt op de harschijf geinstalleerd, dient hij een bedrag te betalen. Deze informatie is ook in dit bericht te lezen op Gamer.nl.

Update 1: Microsoft corporate vicepresident Phil Harrison bevestigt deze informatie aan Kotaku. Wanneer een Xbox One-game gekocht wordt, zit hier een code bij die maar één keer gebruikt kan worden om de game op de harde schijf van de console te installeren. "De game zit dan op je harde schijf en je hebt toestemming om de game zo lang als je wilt te spelen", aldus Harrison. 

Harrison bevestigt dat games die nog voor de volledige prijs in de winkels liggen, alleen voor de volledige prijs geactiveerd kunnen worden wanneer betreffende game tweedehands gekocht wordt of geleend is. Wel kunnen alle mensen die van dezelfde Xbox One gebruik maken, maar een andere account hebben, de game gratis spelen. Microsoft werkt ook aan een systeem waardoor games online verkocht kunnen worden via Xbox Live, maar kon hier nog geen verdere informatie over kwijt.

Oorspronkelijk bericht:
Wired meldt dat er extra kosten verbonden zijn aan het verbinden van een Xbox One-game aan een tweede Xbox-account. Aangezien iedere game geïnstalleerd dient te worden, moeten tweedehands kopers dus extra geld neerleggen om hun gekochte game te kunnen spelen.

Wired legt uit dat deze conclusie logisch volgt uit het feit dat ieder spel op de harde schijf geïnstalleerd moet worden. Het is aannemelijk dat hierbij een koppeling aan een Xbox-account verplicht is, anders zou een oneindig aantal Xbox One-eigenaars één retailexemplaar kunnen installeren en spelen. Aangezien het koppelen aan een tweede Xbox-account geld kost, moeten tweedehands kopers dus een aanvullend bedrag neertellen.

Microsoft heeft overigens niet direct bevestigd dat dit het geval is. Wel bevestigde het bedrijf dat iedere retailgame van de Xbox One geïnstalleerd dient te worden. Ook maakte het kenbaar dat er extra kosten verbonden zijn het koppelen van titels aan een tweede Xbox-account.