"Tot op heden zijn er twee miljoen exemplaren van Heavy Rain verkocht. Het Trophy-systeem [van de PlayStation 3] laat echter zien dat waarschijnlijk ruim drie miljoen mensen de game gekocht hebben", aldus Fondaumiere. "Voor mij betekent dat dus dat er een miljoen mensen zijn die de game spelen zonder dat ik er ook maar één cent van terugzie. De schatting is dat Quantic Dream hierdoor vijf tot tien miljoen euro aan royalties is misgelopen."

Volgens Fondaumiere is de toename van tweedehands verkopen een gevolg van de recessie, met name in het geval van de AAA-titels. Hoewel hij begrip toont voor consumenten die anders voor de volle prijs games zouden moeten aanschaffen, is  Fondaumiere van mening dat deze trend de hele game-industrie kan schaden. "Ik denk dat uitgevers, ontwikkelaars en distributeurs samen een oplossing voor deze ontwikkeling moeten vinden. We schieten onszelf hiermee in de voet."

Te duur

Fondaumiere stelt dat de oplossing bij de prijszetting van games ligt. "Ik heb altijd al gezegd dat games te duur zijn. Door hier met de hele industrie naar te kijken kunnen we de verwachtingen van consumenten, detailhandel, ontwikkelaars en uitgevers op elkaar afstemmen en de game-industrie zo rendabel maken"