Star Wars is misschien wel de meest bekende franchise ter wereld. Comics, games, bordspellen, boeken, heel veel merchandise en natuurlijk de films zelf.

Eergisteren werd de titel van de zesde en (voorlopig??) laatste film bekend: Revenge of the Sith. Vandaag is een nieuwe filmpje verschenen van de squad-based tactical shooter, Republic Commando. In deze game draait het niet, zoals je bij Star Wars zou verwachten, om de Force en de Jedi, maar om speciale eenheden van de Republic. Who needs lightsabers, when you've got blaster rifles....

In het filmpje zie je hoe gemakkelijk het orders geven aan je squad is. Ook laat het filmpje de intelligentie zien van de AI, die redelijk tot goed lijkt. Het geven van de orders werkt d.m.v. point-and-click, dus je wijst je crosshair ergens op, je klikt en je teammate neemt daar dekking, zoekt daar een sniping positie of hij hackt de terminal. Dit alles is in het filmpje te zien Dit alles is in het filmpje te zien, dat .mov formaat is, en waar je dus Quicktime voor nodig hebt. Het bestandje is 66MB groot. Wanneer de download langzaam gaat bij 3D gamers, is hij ook nog te downloaden bijGamershell. Voor de mensen die geen Quicktime-player hebben, die is hier te vinden.