Het gerucht ging al een tijdje dat er een nieuw project bij Bohemia Interactive in de maak was. Dit wordt vandaag officieel door Codemasters bevestigd in een persbericht waarin Operation Flashpoint: Resistance is aangekondigd.

Voorheen dachten we nog dat het hier ging over het eerder aangekondigde Independence Lost, maar dat blijkt alsnog niet het geval te zijn.

Resistance introduceert een volledig nieuw eiland in Flashpoint en wordt de engine bijgewerkt met nieuwe hoge resolutie textures.In Operation Flashpoint: Resistance kruipt de speler in de huid van Victor Troska, een ervaren voormalig soldaat van de Special Forces militie. Troska heeft zich afgekeerd van zijn militaire verleden en heeft een respectabel bestaan als burger opgebouwd op het eiland Novoga*, niet ver van de drie eilanden uit Operation Flashpoint: Cold War Crisis. Zijn idyllische leventje wordt echter wreed verstoord op het moment dat Sovjet troepen de eilandengroep binnen vallen…

In eerste instantie is hij geenszins van plan om zich opnieuw in een conflictsituatie te storten, maar door de omstandigheden wordt hij gedwongen om mee te doen en zelfs leiding te geven aan het groeiende verzet tegen de Sovjet bezetters.Echte screenshots van de uitbreiding waren helaas nog niet beschikbaar, al rekenen we erop dat die zeer binnenkort vrij worden gegeven.

De expansion zal naar verwachting zo'n 30 Euro gaan kosten.