Nieuws
fire emblem

'Tweede nieuwe Fire Emblem-game in ontwikkeling'

Game zou dit najaar of begin volgend jaar uitkomen.

Geschreven door Michel Musters op
Volgens Nintendo-insider Emily Rogers is er een tweede nieuwe Fire Emblem-game in ontwikkeling die bijna af zou zijn.

Dat claimt Rogers op het Famiboards-forum. "Komt het spel in oktober 2022 of begin 2023 uit? Ik heb al eerder geschreven dat het spel ver af is. Intelligent System heeft meer dan drie jaar gehad om de game te maken, en ze zijn door een ondersteunende studio geholpen."

Aangezien dit najaar al spellen als Xenoblade Chronicles 3 en Bayonetta 3 op de planning staan - en mogelijk ook het vervolg op Zelda: Breath of the Wild - geeft Rogers toe dat het spel mogelijk pas volgend jaar verschijnt, omdat er dan meer ruimte in het releaseschema is.

Eerder dit jaar werd Fire Emblem Warriors: Three Hopes aangekondigd. Dit is echter een musou-game ontwikkeld door Omega Force en dus geen nieuw deel in de hoofdreeks, waarin tactische gevechten de boventoon voeren. Het is dus mogelijk dat Intelligent Systems daar achter de schermen aan werkt.

Dit artikel delen:

Lees meer

Supermassive Games werkt aan spel buiten The Dark Pictures-reeks Zelda: Majora's Mask vanaf vrijdag verkrijgbaar via Nintendo Switch Online
5

Reacties op: 'Tweede nieuwe Fire Emblem-game in ontwikkeling'

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Snoop213

  • 21 februari 2022 08:39
  Dat is met de Warriors spin offs al de 4e game in de serie. De verhoudingen liggen een beetje schreef. 4 Fire Emblem games, en 3 Xenoblade games. Maar nog geen nieuwe,DK, Pikmin, Star Fox game bijvoorbeeld. Dus dat is verbeterpunt voor Nintendo.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Chinco

  • 21 februari 2022 12:04
  @Snoop213 nee hoor, ik vind dit beter.

  Het is maar waar je van houdt.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Snoop213

  • 21 februari 2022 12:15
  @Chinco Ik houd niet van Jprpg..maar het is ook niet erg want er is een markt voor. Maar het is vreemd dat je als Nintendo zijnde 4 Fire Emblem games en 3 Xenoblade games uitbrengt. Maar dat je DK,Star Fox Pikmin etc al jaren negeert voor een nieuw deel

  Verder doen deze series het buiten Japan ook niet eens heel geweldig. Dus soms denkt Nintendo teveel aan de Japanse gamer.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  watashi wa maurice desu.

  • 21 februari 2022 14:26
  @Snoop213

  Misschien dat ze dan met de sales in Japan ook al een heel eind uit de voeten kunnen, dat is al een markt van een 120 miljoen inwoners. En een cultuur die nerdheid omarmt en niet afkeurt. Hier kun je als gamer nog wel eens rekenen op een is dat niet iets voor kinderen reactie. Toegegeven dat wordt ook minder maar in Japan wordt het helemaal niet als raar gezien als je als man met een net pak met een buitenlandse man aan het praten bent over bakken met geld als zaken deal, en dan daarna zijn 3ds uit je binnenzak haalt en daar dan zijn games op laat zien. ( en ja dat heb ik zien gebeuren in Tokyo metro, echt een apert land met die cultuur) Probeer dat hier eens met je zakenrelatie. Niet iedereen is daarvan bedient. En in Japan weet je gewoon dat dat kan en dat moet respecteren wil je goede zaken doen. Geeft ook aan hoe dat soort gedrag cultureel geaccepteerd is.
  HAhah

  Ik zeg niet dat het beter is maar die markt is ook wel echt iets waar Nintendo vol op kan inzetten en alsnog meer sales zou kunnen halen(in theorie dan toch) dan andere westerse studios die moeite moeten doen om dat niveau te halen.

  Overigens ben ik het wel met je eens dat het jammer is. Ik zou ook graag een game in een van die andere series zien.
  Ook al genoot ik serieus wel van Xenoblade en Fire Emblem op switch mis ik wel wat echte toppers zoals de games die jij noemt. En die zouden op switch echt wel een groter markt hebben.
  Dus ik snap het vanuit dat oogpunt ook niet.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Snoop213

  • 21 februari 2022 15:05
  @watashi wa maurice desu. Ja want ik zag laatst de sales ik denk dat DK en Pikmin echt niet minder zullen doen dan Fire Emblem en Xenoblade 3. En Star Fox adventures 2 op een goed lopend platform zal het ook goed kunnen doen. Maar laten we hopen dat voor DK Nintendo de Dread route volgt namelijk aankondiging in Juni oktober uitkomen. En Pikmin 4 uitkomen zomer januari vol jaar aankondiging

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.