De aankondiging komt na klachten van gamers die een seizoenspas hebben gekocht om alle afleveringen van The Wolf Among Us te ontvangen. Na de release van de eerste episode in oktober bleef het stil rondom de reeks. Telltale zelf liet niet weten wanneer de tweede episode zou verschijnen.

Ook op de Facebook-pagina van The Wolf Among Us werd geklaagd door gamers die niet wisten waar ze aan toe waren. Andere gamers probeerden een petitie op te richten, waarin wordt gevraagd of Telltale voortaan wekelijks updates kan leveren aan mensen die een seizoenspas hebben gekocht.

"Het was om verschillende redenen een gevecht om deze episode uit te brengen, maar hij is er eindelijk klaar voor", aldus Bruner. "We werken hard met al onze partners (Xbox, PlayStation, Steam, Apple) om alles te coördineren, maar we zijn zeker genoeg van onze zaak om de releaseweek nu aan te kondigen. De episode ziet er heel goed uit (net als de rest van het seizoen)." Bruner verzekert daarnaast dat de volgende episodes niet zo lang op zich laten wachten.