Op 25 juli mogen we naar de filmzalen trekken om daar Transformers te gaan bekijken, een film waar de bekende Michael Bay (The Island, Pearl Harbor) aan heeft meegewerkt. Rond diezelfde datum zullen ook alle gameliefhebbers kunnen genieten van de Decepticons en de Autobots, samen met de film zal namelijk Transformers: The Game in de winkels te vinden zijn. Het spel is in ontwikkeling voor de PC, PS2, PS3, Xbox 360, PSP en Nintendo Wii, terwijl de DS uitgerust zal worden met twee ietswat speciale versies.

De twee DS-games zullen namelijk, in tegenstelling tot op de andere platformen, door het leven gaan als Transformers: Autobots en Transformers: Decepticons. Zoals de titels al doen vermoeden zullen we een keuze moeten maken bij welke groepering we ons zullen aansluiten. Kies je er bijvoorbeeld voor om Transformers: Decepticons in huis te halen dan zal het spel, ten opzichte van de andere versie, exclusieve content bevatten zoals speciaal ontworpen woestijnlevels.

Een screenshot uit de Xbox 360 versie van Transformers: The Game

De DS laat spelers niet alleen een keuze maken tussen de twee facties, de handheld maakt het ook mogelijk om via Wi-Fi online je kunsten te laten zien. Onder de noemer Allspark Wars zullen er dagelijks missies online speelbaar zijn die rechtstreeks effect hebben op het leaderboard. Verder zal het ook mogelijk zijn om het het via een lokaal draadloos netwerk tegen drie vrienden op te nemen in modes als Team Deathmatch en AllSpark Sports activiteiten. Naast alle Wi-Fi-mogelijkheden bevat het spel ook een singleplayer mode die zal bestaan uit 20 verhalende - en 20 challengemissies en zal de speler zijn Transformer helemaal naar eigen smaak mogen customizen via paint-jobs.