Stainless Steel Studios, de ontwikkelaar van Empire Earth en Empires: Dawn of the Modern World, komt later dit jaar met een nieuw RTS spel op de proppen. De naam van het spel is Rise & Fall: Civilizations at War en de uitgever van dienst is Midway, dat hiermee hoopt ook op de PC markt door te breken.

In Rise & Fall komt niet de volledige geschiedenis van de mensheid aan bod, zoals in Empires en Empire Earth wel het geval was. Men focust zich nu namelijk op de wereld van de Grieken, Romeinen en Egyptenaren, zodat men veel dieper in kan gaan op de vele aspecten die deze tijdsperiode met zich mee brengt. Zo zullen bekende helden uit die tijd hun opwachting maken in Rise & Fall, waaronder Julius Caesar, Alexander de Grote en Ramses de Grote.

In Rise & Fall staat grootschalige oorlogsvoering centraal, met gevechten die niet onder hoeven te doen voor Rome: Total War. Tegelijk kent het spel ook een uitgebreid resource management systeem, waarbij je zelf in zult staan voor de opbouw van je samenleving. Om het allemaal nog uitgebreider te maken, zul je van tijd tot tijd ook zelf deel mogen nemen aan het gevecht door de directe controle over je held te nemen. Een behoorlijk uitgebreid RTS spel dus, waarvan je in dit interview met Rick Goodman alle ins en outs te weten komt.