Nieuws

Twee nieuwe Pokémon-games speelbaar via Facebook

Medallion Battle nog niet beschikbaar in Nederland

Geschreven door Cody van den Bogert op
Er zijn twee nieuwe Pokémon-games verschenen en deze zijn exclusief speelbaar op Facebook.

Het gaat hier om Pokémon Tower Batlle en Pokémon Medallion Battle. De eerstgenoemde game is reeds wereldwijd beschikbaar. Het doel van het spel is om een zo hoog mogelijke toren te creëren, bestaande uit pokémon. Op Tetris-achtige wijze dienen spelers verschillende pokémon, die uit de lucht komen vallen, op te stapelen. De speler die zijn/haar toren laat omvallen, verliest. Het spel eindigt ook als er slechts één pokémon van de toren valt.

Vooralsnog draait de game volledig om het stapelen van pokémon, maar volgens een persbericht verschijnen er binnenkort nieuwe functies. Zo kunnen spelers binnenkort nieuwe, bijzondere pokémon ontdekken en deze vervolgens trainen. Daarnaast kunnen spelers meedoen aan wereldwijde toernooien om een zo hoog mogelijk ranking te behalen.

De tweede game, genaamd Pokémon Medallion Battle, is vooralsnog enkel speelbaar in de Filippijnen en biedt spelers een meer diepgaande spelbeleving. Madallion Battle is een digitaal kaartspel waar spelers verschillende pokémon moeten verzamelen en trainen, om zo gym badges te verdienen. Daarnaast moeten spelers hun Pokédex compleet zien te maken door alle beschikbare pokémon te vangen. Volgens Variety worden er elke maand nieuwe pokémon aan de game toegevoegd.

Beide spellen zijn speciaal gemaakt voor Facebook en zijn ontwikkeld aan de hand van het Instant Games-platform. Volgens Facebook zijn er inmiddels meer dan 700 miljoen Instant Games-gebruikers en dat is interessant voor de ontwikkelaar van de Pokémon-games.

"De lancering van de Facebook-spellen geeft mensen over de hele wereld de mogelijkheid om Pokémon te beleven in digitale vorm. We zijn erg blij met de samenwerking met Facebook Gaming, op deze manier kunnen we namelijk een nieuwe doelgroep bereiken", aldus, Tsunekazu Ishihare, CEO van Pokémon Company.

Dit artikel delen:

Lees meer

De 25 beste games van 2019 De 100 beste games van het decennium – nummers 25 t/m 1
0

Reacties op: Twee nieuwe Pokémon-games speelbaar via Facebook

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.