Gratis Google Stadia-games voor februari bekend

Gratis Google Stadia-games voor februari bekend

In een href="https://community.stadia.com/t5/Stadia-Community-Blog/This-Week-on-Stadia-Free-games-coming-to-Stadia-Pro-this/ba-p/13914" rel="noopener noreferrer" target="_blank">blogpost</a>van Google meldt het bedrijf dat er twee nieuwe games gratis beschikbaar worden voor Stadia-gebruikers. Echter zijn er ook twee games die na deze maand niet meer gratis beschikbaar zijn.

Sinds de lancering is Google vrij stil geweest over de plannen voor Stadia, maar nu hebben ze dan toch de stilte verbroken.

De twee games die vanaf 1 februari gratis zijn, zijn GYLT en Metro Exodus. GYLT is een game ontwikkeld door Tequila Works, waarin de speler de controle neemt over Sally terwijl zij op zoek gaat naar haar vermiste nichtje Emily. Het verhaal speelt zich af in een mysterieuze en donkere wereld, voornamelijk gecentreerd rondom een school, waar Emily zich ergens moet bevinden tussen de monsters die daar ronddwalen.

Metro Exodus is een horror first-person shooter ontwikkeld door 4A Games en het derde deel in de game-reeks. Het speelt zich af na de gebeurtenissen in Metro 2033 en Metro: Last Light. Spelers bevinden zich als Artyom in een post-apocalyptisch Rusland en moet zien te overleven terwijl spelers vechten tegen mutanten en vijandige mensen.

Metro Exodus

Echter zijn er ook twee games die vanaf 31 januari niet meer gratis zijn, het gaat om Rise of the Tomb Raider: 20 Year Celebration-editie en Samurai Shodown. Spelers die deze games nog voor de deadline claimen, hoeven daarna geen extra kosten te betalen..

Google heeft zich vrij stil gehouden met betrekking tot de Stadia. Deze stilte blijft niet onopgemerkt door ontevreden gebruikers die via Reddit hun frustraties uiten. Een gebruiker gaat hier dieper op in en noemt de verschillende punten waar Google verder nog niks heeft gezegd, zo zijn er (voor deze blogpost van Google) geen nieuwe games bekendgemaakt van de 120 die dit jaar uit gaan komen. Ook merkt deze gebruiker op dat er nog niks is gezegd over iOS, de gratis versie van Stadia of het delen van je abonnement met familie. Gebruikers hebben het gevoel dat er niet naar hen geluisterd wordt en dat Google geen moeite steekt in het verbeteren van de communicatie.

Spelers die Rise of the Tomb Raider: 20 Year Celebration-editie en Samurai Shodown gratis willen spelen via Stadia, kunnen die tot en met 31 januari claimen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@denver ik vind de prijs aantrekkelijk. Ik vind het concept aantrekkelijk. Spreek voor jezelf. Als Stadia genoeg kan ontwikkelen tot iets beters dan kan het nog een hele interessante keuze worden. Aan t eind van het jaar een ps5 voor 500 euro + een spel voor 60 euro + psplus voor 50 euro? Of werkelijk geen kosten behalve het spel (uitgaande dat je een controller hebt en geen 4k hoeft)? Is een nobrainer voor mij. Goed, dat het niet goed werkt is een gegeven maar waarom een veelbelovend concept gaan haten puur omdat het nog niet optimaal werkt. Ik moedig Stadia erg aan als nieuwe competitie voor xbox, ps4 EN pc. En dat zeg ik als iemand met zware gaming pc, ps4 en switch.

0
test

@Millman7 Aangezien ik nogal ben van het kopen van fysieke games vind ik het aanschaffen van een game die zich alleen maar op een server van Google bevindt (en vrijwel full priced is) nogal tegenstaan. Dat je een game koopt voor hetzelfde geld als een console game en geen 4K kan spelen omdat dat een dienst is dan dat vind ik een gemis. Verder bezit je niks, is de dienst van Google weg?: pech. Heb je geen internet? pech. (Ik speel nooit online overigens) Het concept vind ik echt wel goed verder, maar de uitvoering is nog niet heel geweldig. Voor mij zou het pas interessant worden als het een soort Netflix achtige constructie krijgt. Dan betaal je alleen voor een dienst, en de content die aangeboden wordt mag je gebruiken zo lang je lid bent.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@denver Typische een reactie van iemand die de service niet heeft uitgetest. Games starten onmiddellijk op hoor. Start jij maar eens Destiny 2 op op jouw console of PC. Op Stadia ben je keren sneller aan het knallen. Uiteraard bevat een game als Red Dead 2 laadschermen. Misschien had dit vermeden kunnen worden als de developer het spel helemaal had geoptimaliseerd voor Stadia. Maar heb het spel zowel op PS4 als Stadia gespeeld. De laadtijden zijn er, maar vallen in het niets in vergelijking met de consoleversie. (PC versie heb ik zelf niet gespeeld) Het is je goede recht om geen fan te zijn van Google en/of Stadia. Maar spaar de grote woorden alsof Stadia hopeloos zou zijn. Uiteraard heeft Google niet de beste keuzes gemaakt en communiceert het verre van goed. Uiteraard is er nog een lange weg te gaan om de service van waarde te voorzien. Maar daarin is Google ook afhankelijk van de ontwikkelaars. De eerste verjaardag (dat is 19 november 2020 dus) zal echter gevierd worden met meer dan 100 beschikbare games. Worden dat de grote kleppers? Nee... Maar het is niet omdat voor Stadia de naam Google staat, dat het "project" geen bestaansrecht heeft en geen kansen mag krijgen om te groeien. Het feit alleen al dat jij jouw favoriete games enkel kunt spelen met jouw console of PC in de buurt. En wanneer je internet hebt, je Stadia hebt maakt de service al aantrekkelijk. Nu alleen nog de ruwe kantjes eruit krijgen... Maar hé.... Misschien vind jij mannen aantrekkelijk en val ik net enkel op vrouwen. Gelukkig vinden we allebei wel onze gading...

0
test

Ik heb net Stadia aangeschaft, als ik mijn 3 maanden Stadia pro account nu activeer op 30 januari om Tomb Raider nog gratis te kunnen hebben, verlies ik dan een hele maand door dat ik die vlak voor februari activeer?

0

@RaceStevil nee vanaf de dag dat activeert speel je 3 maanden lang gratis.

0

Aanbevolen voor jou