Nieuws
Control

Twee nieuwe Control-games in ontwikkeling

Grote plannen voor Remedy en 505

Geschreven door MonsterCrab op
Remedy Entertainment werkt aan twee projecten die zich afspelen in de wereld van Control. Het gaat om een multiplayer spin-off en een Control-game met een "groter budget". 

De aankondiging is te vinden in een blogpost op de website van Remedy. Hier geeft regisseur Mikael Kasurinen een update over de nieuwe Control-games. De eerste game heeft de werknaam Project Condor. Deze spin-off ondersteunt PvE-multiplayer voor vier spelers, wat ook te zien is in eerste concept art. Kasurinen snapt dat veel fans sceptisch zijn over multiplayer omdat Remedy bekendstaat om hun singleplayer-games. "Ik geloof dat we gedeelde ervaringen kunnen creëren zonder de unieke DNA van wie we zijn of de verhalen die we vertellen tekort te doen." In eerste instantie is er een budget van 25 miljoen euro beschikbaar voor de ontwikkeling van Project Condor. 

Over de tweede game is nog weinig bekend, behalve dat het om een Control-game gaat met een groter budget. Details ontbreken nog en worden op een later moment gedeeld. Kasurinen waarschuwt wel dat het enige tijd kan duren voordat er informatie over beide projecten wordt gedeeld. 

Eerder werd bekend dat er in totaal vijf games in ontwikkeling zijn bij de Finse studio waaronder CrossfireX en het coöperatieve free-to-play-project Vanguard. Geruchten doen ook de rondte dat het bedrijf werkt aan een nieuwe Alan Wake. 

Control gaat over The Oldest House, een plek van mysterieuze krachten. Wanneer de directeur van het Federal Bureau of Control wordt gedood door de buitenaardse Hiss, krijgt Jesse Faden bezit over zijn bovennatuurlijke krachten. Aan haar de taak om de strijd aan te gaan met de Hiss en antwoorden te vinden over The Oldest House. De game verscheen in 2019 en heeft inmiddels een update ontvangen voor next-gen consoles.

Dit artikel delen:

Lees meer

Schrijf je tot 15:00 uur in voor de PS5-loting van BCC GTA 6 verschijnt naar verluidt in 2025
2

Reacties op: Twee nieuwe Control-games in ontwikkeling

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • gimbal2

  • 30 juni 2021 14:21
  Ik vond het al apart dat ze hem gratis weggaven een week of twee geleden :)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Breadpit

  • 30 juni 2021 17:37
  Control was een overhypte game, was geen slechte game maar krijgt veels te veel lof. Tis een aardige game niks meer niks minder

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.